USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У селі на Волині, де діти навчались в старій клуні, відкрили нову школу. Фото

13 Січня 2020 12:50
У селі Осівці Камінь-Каширського району 325 учнів нарешті розпочали навчання в новій школі. Її будували три роки та довгий час не могли ввести в експлуатацію через бюрократичну тяганину. Весь цей час школярі були змушені навчатись у старому аварійному приміщенні, яке місцеві називали клунею.

Офіційне відкриття та початок навчання розпочалось сьогодні, 13 січня. На зведення нової школи витратили 75 мільйонів гривень, процес тривав три роки.

«Стеля протікала, були протяги з вікна, приміщення було аварійне. А згодом дійшло до того, що ми навіть в дві зміни не могли в цій будівлі вмістити всіх учнів», - каже заступник з навчальної виховної роботи школи Аліна Остапук. Ось так виглядало приміщення, в якому раніше навчались діти.
Зазначимо, що новий освітній заклад селянам обіцяли ще з дев’яностих років минулого століття. Однак справа зрушила з місця у 2016 році, коли громада звернулася до тодішнього голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та тоді ще депутата Волинської обласної ради Ірини Констанкевич.

У липні того ж року на сесії обласної ради прийняли рішення виділити мільйон гривень із вільних залишків обласного бюджету на зведення нової школи в Осівцях. Наприкінці 2016-го року народний депутат Ірина Констанкевич залучила на будівництво школи кошти з державного бюджету, частину передбачили в обласній казні. Після оновлення проектно-кошторисної документації підприємство «Житлобуд-2» розпочало будівництво.

Нова школа облаштована пандусами, у ній буде санітарна кабіна для маломобільних груп населення та ресурсні кімнати.

Будівництво йшло ударними темпами, тому люди сподівалися, що відсвяткують новосілля 1 вересня 2018 року. Однак перехідщину відклали ще на рік. І чиновники, і місцеві жителі щиро вірили, що 1 вересня 2019 року таки урочисто переріжуть стрічку у новому приміщенні. Та не так сталося, як гадалося.

Аби здати цей об’єкт в експлуатацію, підрядна організація тоді потребувала відповідного фінансування. Із Державного фонду регіонального розвитку мало надійти 21,2 мільйона гривень. Однак новий Уряд призупинив фінансування усіх будівельних об’єктів в Україні, щоб перевірити, чи нема там корупційної складової. У цій ситуації найбільше потерпали діти, проте сьогодні ці проблеми для них, батьків та педагогічного колективу – вже позаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 13 Січня 2020 14:05
Круто !!! Це дійсно РЕАЛЬНЕ досягнення влади... а не постійні обіцянки! Респект)
лучанин Показати IP 14 Січня 2020 14:55
Дійсно круто, вітання Камінь-Каширцям, але якщо чесно, то діюча влада скоріше за все не має ніякого відношення до цієї школи. Чекаємо від нової влади реалізації нових маштабних інфраструктурних проектів у Волинській області, нові дороги, школи, садочки, все те, що обіцяв Президент Зеленський! Головне щоб уряд не підкачав і виконав бюджет 2020, бо падіння промвиробництва в 4 кв.19 року на 10% і дірка в бюджеті в 80 млд грн мене насторожують! Вже і бариг від влади прибрали а з бюджетом щось не те.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus