USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У селі на Волині відбувся круглий стіл, присвячений боротьбі з раком

26 Червня 2021 08:27
У с. Чорниж, Колківської ТГ відбувся круглий стіл з ініціативи керівниці БО «Фонд боротьби з раком» Марії Адамчук-Коротицької.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила нардеп Ірина Констанкевич.

У заході взяли участь народна депутатка Ірина Констанкевич, керівниця БО «Фонд боротьби з раком» Марія Адамчук-Коротицька, директор Волинського обласного медичного центру онкології Юрій Малімон, лікар-онкогінеколог Волинського обласного медичного центру онкології Оксана Гринчук, голова Колківської селищної ради Олександр Палінкевич, староста села Чорниж Тетяна Оніщук, завідувачка Колківської АЗПСМ Людмила Теслюк, директор КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яків Смокович.

Під час круглого столу комплексно обговорили доступність до діагностики новоутворень у віддалених від обласних медзакладів районах; підвищення обізнаності жінок щодо важливості скринінгу та раннього виявлення раку шийки матки та інших «жіночих» хвороб; державне фінансування програм за напрямком онкологія.

У підсумку присутні окреслили план роботи, аби підвищити жінкам доступність до послуг охорони здоров‘я; вирішили з‘ясувати стан підготовки програми медичних гарантій за напрямком онкологія, з’ясувати у Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка про обсяги фінансування Волинської області в напрямку онкології, можливість придбання 7 мамографів, обговорити з Мінстром соціальної політики Мариною Лазебною питання онкології в контексті чорнобильської проблематики, обговорити з Мінстром освіти і науки Сергієм Шкарлетом як у школах, закладах професійної освіти, фахової передвищої освіти проводиться інформаційна робота з профілактики онкологічних захворювань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Червня 2021 13:56
Добре хоч в Луцьку головні теми фонтан,пр.Волі і парк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus