USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У шкільній їдальні Кропивницького отруїлись близько 50 дітей

2 Лютого 2021 17:43
Близько пів сотні учнів однієї з кропивницьких шкіл відчули себе зле після сніданку, отруїлись учні молодших класів. У більшості були симптоми шлункового розладу, але декого з дітей із температурою та інтоксикацією довелося шпиталізувати.

Про це повідомляє ТСН.

Двох хлопчиків семи та восьми років привезли у міську дитячу лікарню із симптомами важкого отруєння. Мама одного з потерпілих розповіла, що дитині стало зле через кілька годин після сніданку у школі. «Як зазвичай, їх повели на гарячий сніданок. Ввечері він прийшов, погано себе почував. Рвота була сильна...» – каже мама першачка Тетяна.

Згодом жінка дізналася, що схожі симптоми не лише у багатьох однокласників сина, а й у десятків учнів молодшої школи. У більшості нездужання швидко минуло. Решта ще хворіють – хто вдома, ну а хто і в лікарні. «Вони поступили по швидкій. Скарги були на підвищення температури, на блювоту і діарею. Температура була до 39, 38,5. Діти зараз почувають себе краще, їхній стан середнього ступеню важкості», – розповідає головний лікар Міської дитячої лікарні Кропивницького Оксана Клюєнко.

У навчальному закладі і гадки не мають, чим могли отруїтися діти. І хоча батьки припускають, що винні варені яйця, у школі закликають не поспішати із висновками і дочекатися результатів аналізів. «Ми одразу повідомили усі органи, які потрібно було, і вони провели всі заходи. Поки нічого не знаємо. Закрили їдальню на час епідзаходів», – повідомила заступниця директора школи Оксана Черепій.

Молодші класи школи нині навчаються дистанційно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікавий Показати IP 2 Лютого 2021 18:55
Хто відповідає за контроль продуктів у їдальнях для дітей: у дитячих садках та школах? Чи всі відповідальні вже "реформовані", тобто, їх уже немає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus