USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У школі на Турійщині відкрили меморіальну дошку Герою Артуру Новосаду

10 Квітня 2024 23:04
У селі Дуліби на честь загиблого воїна Артура Новосада відкрили меморіальну дошку. Встановили її на будівлі школи, де навчався захисник.

Про це повідомили в Турійській селищній раді.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли мама загиблого захисника, педагоги та учні, земляки, староста, представники місцевої влади.

Народився Артур 22 березня 1997 року в Дулібах. Тут минуло його дитинство. Після закінчення 9 класу хлопчина вступив у професійно-технічне училище. Поринаючи думками у спогади, присутні зауважили, що Артур був товариським, добрим і щирим, спокійним та абсолютно не конфліктним. Як більшість сільських хлопчаків, любив рибалити, допомагав по господарству мамі й бабусі.
Залишившись рано без тата, став наставником та другом для молодшого брата Владислава. Він мріяв створити власну сім’ю, жити і працювати у мирній Україні. Та не судилося. Наприкінці червня 2023 року Артур приєднався до українського воїнства. А 27 вересня під час виконання бойового завдання на Донеччині поблизу міста Красногорівка захисник загинув.
Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв-земляків Івана Ващеню, Миколу Столярука, Богдана Гороцюка, Артура Новосада та всіх захисників, які загинули, захищаючи Україну.
Урочисто відкрила меморіальну дошку мама загиблого воїна Мирослава Олексіївна.

Чин освячення провів настоятель храму Казанської ікони Божої Матері.
До присутніх зернулися духовний наставник Сергій Кібаш, заступник Турійського селищного голови Сергій Власюк, директорка гімназії Вікторія Радобенко. Вони сказали багато теплих добрих слів про Артура, вірного і мужнього сина своєї країни, звучали слова вдячності мамі, заклики берегти пам’ять про новітніх Героїв і побажання миру в нашій багатостраждальній країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus