USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У школі села Рачин – нове мультимедійне обладнання

18 Травня 2018 08:14
Оновлення матеріально-технічної бази навчального закладу стало можливим завдяки ініціативній громаді та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

На урочисту презентацію проекту, а також для обговорення найгостріших проблем громади у село Рачин Горохівського району завітав депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов.

Зустріч відбулася у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів села Рачин, інформують у прес-службі волинського УКРОПу. Директор школи Надія Курилюк зазначила, що у школі усього 5 комп’ютерів, що в нинішніх умовах, просто неприпустимо.

«Я свідома того, що для деяких сільських шкіл навіть така кількість техніки – вже радість. Але ж час диктує і учням, і учителям свої правила. Віднедавна ми провели Інтернет-мережу, щоб умови навчання наших учнів бодай би чимось були наближені до тих, які мають їхні ровесники з міста.Підтримка Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає сільським школам залишитися конкурентоспроможними», – розповідає Надія Курилюк.

В рамках проекту для школярів придбали ноутбук, проектор, проекційний екран, принтер та шкільну дошку у клас інформаційних технологій.

«Надзвичайно приємно повертатися у ті школи, де вже були втілені проекти.Зараз освіта відходить від практики механічного засвоєння матеріалу. На жаль, обставини складаються так, що діти, які навчаються у сільських школах, позбавлені можливості отримати знання за сучасними технологіями через елементарну відсутність комп’ютерів, Інтернету, проекторів і навіть принтерів. За таких умов навчання вони не в змозі скласти конкуренцію учням міських шкіл, які забезпечені усім необхідним. Я сподіваюся, що мультимедійна техніка допоможе дітям опанувати необхідні знання та вміння, а комусь можливо навіть визначитися із майбутнім професійним шляхом, адже підвалини ми закладаємо саме тут, в школі», – зазначив Вячеслав Рубльов.



Крім відсутності технічних засобів, у школи ще чимало проблем. Зокрема, тут дуже давно не замінювали вікна. Нещодавно батькам вдалося за власний кошт замінити 17 вікон на енергоощадні. Однак, решта, а саме у спортивному залі, кабінеті інформаційних технологій, їдальні та учительській все ще потребують заміни. Батьки зізнаються, зверталися за допомогою до районної ради, однак коштів не вистачає.

Вячеслав Рубльов запропонував громаді альтернативний варіант вирішення проблеми, нагадавши про конкурс міні-проектів, який був створений з ініціативи голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

«Кожна ініціативна громада може написати свій проект, визначивши пріоритетне завдання і подати його на розгляд експертної комісії. Від громади вимагається лише готовність до співфінансування, ініціатива та прагнення покращити свій добробут. Волинська обласна рада виділяє суму, максимальний розмір якої становить 100 тисяч гривень, на реалізацію вашого проекту. Тому, долучайтеся до проекту, будьте активними, адже лише так можна досягнути мети», – підкреслив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сем Показати IP 18 Травня 2018 10:11
Вже геть подуріли із тими проекторами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus