USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У скількох будинках Луцька є ІТП і як вони працюють

22 Жовтня 2021 17:19
У Луцьку працює 215 індивідуальних теплових пунктів. Вони дозволяють економити та використовувати на 30% менше теплової енергії для обігріву житла.

Про це Суспільному розповів заступник директора з виробництва ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник.

138 ІТП перебувають на балансі «Луцьктепла», решту 77 співмешканці будинків встановили за свої гроші.

Позитивний досвід та економія

Наталія Гладка – голова об’єднання співвласників багатоквартирних будинків на проспекті Молоді, 11. З її слів, індивідуальний тепловий пункт безплатно встановили торік, обладнання на балансі «Луцьктепла», його обслуговують тепловики.
«Місто подає 50 градусів, а у мене температура на будинок іде 30 градусів. Система дуже хороша, добре працює», – розповіла голова ОСББ.

Жінка додає: ІТП дає можливість кожному власнику квартири рівномірно споживати однакову кількість тепла.

Лучанка Ольга Романів мешкає на проспекті Молоді, 11. Каже: задоволена роботою ІТП в її будинку, бо вартість комунальних послуг стала нижчою.
«У нас багато не палять, бо батареї не бувають такі, як раніше, гарячі-гарячі. Щоб вижити, не треба відчиняти вікна», – зазначає вона.

Проблемні будинки

Не задоволений роботою індивідуального теплового пункту лучанин В’ячеслав Урізченко. Каже, що з ІТП в його квартирі стало холодніше.
«Трошки дешевше стало платити за квартиру, але ж у хаті градусів 17-18», – обурюється чоловік.

Зі слів заступника директора з виробництва ДКП «Луцьктепло» Віктора Мельника, причини в різниці температур у квартирах слід шукати у внутрішньобудинковій мережі, також на це впливає розташування помешкання.
«Схему теплопостачання розробляли у 70-80-х роках і будували за принципом суто якісного регулювання. Зміни температури теплоносія залежать від температури зовнішнього повітря на котельні, на джерелі. Тобто вода охолоджується і вона десь циркулює не так, як має», – пояснює він.

Як зазначає Віктор Мельник, щоб усувати наслідки неправильної циркуляції води, доводиться встановлювати додаткові помпи на мережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2021 18:22
Суть ІТП В ТОМУ ЩО ЗМЕНШУЄ температуру теплоносія що подається від котельні і в результаті замість 20 град. в квартирі 16. За рахунок цього і економія .
мешканка Луцька Показати IP 22 Жовтня 2021 18:23
Жахливо працюють. Оплата за тепло не така вже й менша, особливо, якщо врахувати, що всі в нашому будинку догріваються різними приладами, а значить платять ще й за електроенергію. Пересварилися всі у вайбер-групі ОСББ через той ІТП. Бо вже другий рік у будинку холодно
123 Показати IP 22 Жовтня 2021 18:40
З ІТП квартири на першому поверсі тепла не матимуть. В нас він є, гріються лише мешканці верхніх поверхів, а перший поверх платить лише за опалення, якого не отримує. ЦЕ ПРОСТО КАТАСТРОФА.
ABC до 123 Показати IP 22 Жовтня 2021 19:57
В нас без ІТП так само. У 9-поверхівці із верхньою подачею теплоносія на верхніх поверхах Ташкент, а нижні замерзають. Прямо як у фільмі "Платформа".
Правда Показати IP 22 Жовтня 2021 20:42
Думаєте,що кредит на ІТП безкоштовний,ну-ну.Ще ніхто не надає кошти просто так,тим паче зараз.Абонплата і обслуговування тільки будуть зростати,як і вартість гігокалорії.А це до речі власність Луцьктепла.Невже вони зацікавлені в зменшенні платежів,риторичне запитання???Балансування тепла по всіх стояках не відбулося,так і не відбудеться,бо це комплексна проблема.А балансувальні крани ідуть разом з ІТП?А теплоносій має бути +70,зворотній +50.Подивимось в холоди,як спрацює,поки що тепло...І який сенс встановлювати ІТП в панельних будинках без термомодернізації?Скільки людей ,стільки і думок.
пенсіонерка Показати IP 22 Жовтня 2021 21:26
ІТП це суцільна афера, ДКП «Луцьктепло» це банда, коли уже взірвуть ці газопроводи , Луцьк газифіковано в 60-х роках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus