USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Словаччині противники вакцинації намагалися штурмувати парламент

23 Липня 2021 23:30
У Братиславі противники нових заходів боротьби з пандемією коронавірусу намагалися увірватися до будівлі парламенту Словаччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє словацький портал Aktuality.

Так, зазначається, що поблизу будинку словацького парламенту зібралися кілька сотень людей, які протестували, зокрема, проти надання «привілеїв» вакцинованим особам.

Вони вигукували гасла типу «У нас не буде Словаччини», «Зрада батьківщини», та «Гестапо». Деякі принесли національні прапори та транспаранти на кшталт «зупинити шахрайство», «зупинити вінець фашизму» або «терор від щеплень».

Кілька разів виникали сутички із поліцією, у протистоянні поліція застосувала сльозогінний газ. Під час сутичок постраждала поліцейська, її забрали до будівлі парламенту.
Протестувальники кидали яйця в поліцейських та обливали їх кетчупом.

У парламенті Словаччини в п’ятницю почали обговорювати проєкт закону про нові заходи, які можуть набути чинності в разі третьої хвилі коронавірусу.

Зокрема, йдеться про «привілеї», які можуть бути надані громадянам, які перехворіли, були повністю вакциновані, або ж мають підтверджений негативний тест.
Нагадаємо також, що цього тижня у Словаччині громадяни, не згодні з новими урядовими заходами, намагались на знак протесту заблокувати низку прикордонних переходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Людина Показати IP 24 Липня 2021 10:36
Молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus