USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Словенії затримали російських шпигунів з великою сумою грошей

26 Березня 2023 17:15
У Словенії затримали двох шпигунів Російської Федерації, які під виглядом громадян Аргентини збирали інформацію для Москви.

Про це повідомляє The Guardian.

Видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що шпигунами були сімейна пара Майєр та Людвіг Гіш, які нібито прибули до країни з Аргентини. Вони поселились у Любляні у 2017 році і мали дітей.
Сторінки Майєр у соціальних мережах показують, що вона часто подорожувала, щоб рекламувати галерею 5’14, її онлайн-портал мистецтва.
Марія Майєр часто подорожувала, щоб рекламувати свою галерею
Марія Майєр часто подорожувала, щоб рекламувати свою галерею
Незрозуміло, чи була вона націлена на мистецькі кола, чи просто використовувала роботу під прикриттям як привід подорожувати та виконувати іншу роботу. Вона принаймні двічі відвідала мистецький ярмарок у Загребі, а також кілька разів їздила до Британії, де виставляла свої роботи в галереї в торговому центрі Единбурга.

«Вона була надзвичайно доброзичливою. Вона розмістила мене у своїй веб-галереї, а також виставила мої роботи в Единбурзі. Це було величезним для мене, тому що я рідко отримую шанс виставити свої роботи за кордоном», – сказав фотограф зі словенського міста Марібор.

Інші художники описали зустріч з Маєром у Загребі минулого листопада. «У нас були здебільшого спокійні розмови та смішні речі, щоб убити час», – згадувала одна хорватська художниця, яка була на заході та обмінялася з нею контактними даними.

Згідно з копією, отриманою Guardian, Людвіг Гіш використовував аргентинський паспорт, у якому стверджувалося, що він народився в Намібії в 1984 році. Він керував компанією DSM&IT, яка пропонувала програмне забезпечення для впорядкування скриньок електронної пошти людей, блокування вірусів, зловмисного програмного забезпечення та спаму.
Словенські правоохоронці отримали інформацію, що пара займається шпигунством і збирає інформацію для ГРУ. Один зі шпигунів мав аргентинське громадянство. Обоє працювали за програмою «сплячих агентів».

За інформацією видання сімейна пара є представниками так званих «нелегалів ГРУ». Російські агенти часто мають громадянство країн Латинської Америки, що допомагає замаскувати акцент.

Після затримання пара майже одразу визначала, що вони є офіцерами СЗР (Служба зовнішньої розвідки Російської Федерації).

В ході обшуків у них було знайдено велику кількість готівки. Видання повідомляє, що гроші довелось перераховувати кілька годин, оскільки їх було дуже багато. Викритим агентам загрожує 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, служба національної розвідки Греції викрила російську шпигунку, яка під прикриттям власниці магазину в’язаних речей намагалась отримати доступ до даних померлих людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus