USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У США лікуватимуть українських дітей, які через війну втратили кінцівки

19 Липня 2022 22:01
Українські діти, які втратили кінцівки внаслідок російської агресії, поїдуть на лікування до США.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська.

«Сьогодні спільно з ініціаторами – Українським Домом у Вашингтоні та Посольством України у США – презентувала Програму протезування американській бізнес-спільноті, дипломатичному корпусу та представникам української діаспори. Подякувала за ініціативу, що дає нашим дітям, які пережили невимовний жах та страждання, не лише фізичне відновлення – вони отримують шанс на гідне, безбар’єрне життя», – підкреслила Зеленська.

За її словами, перша родина, яка скористалась програмою – це сім‘я Степаненків, яка потрапила під російський обстріл на залізничному вокзалі під час евакуації з Краматорська.

«Мама Наталя втратила одну ногу, а її донька Яна обидві. Сьогодні Наталя вже пристосовується до нового протезу, а Яна готується до протезування найближчим часом», – повідомила перша леді.

Як зазначила Олена Зеленська, «Український Дім та посольство збирають інформацію від МОЗ та Офісу Президента про дітей, які отримали мінно-вибухові травми. Після визначення медичного закладу, що прийме родину в США, організовуємо низку відео конференцій між українськими та американськими лікарями, аби підготувати дитину і транспортувати».

«Вірю, що спільно ми повернемо дітям дитинство, яке в них відібрали росіяни. Можливість грати в футбол, малювати, обійматися. Вірю, що переможемо у війні за українських дітей», – підкреслила перша леді країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus