USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США зібрали понад $13 мільйонів для сімʼї загиблого Джорджа Флойда

5 Червня 2020 22:39
Американці вже зібрали понад $13 мільйонів, щоб підтримати сімʼю афроамериканця Джоржда Флойда. Його загибель через дії поліції призвела до масових протестів у США.

Гроші збирають на краудфандинговому майданчику GoFundMe, пише Бабель.

Збір коштів ініціював брат загиблого Філоніз Флойд. Зібрані гроші направлять на покриття витрат на похорон, надання психологічної допомоги близьким Джорджа Флойда і оплату судових витрат. Частину коштів передадуть на життя та освіту дітей Джорджа Флойда.

Пожертви надіслали майже 480 тисяч людей.

Як повідомлялося, десятки великих міст США, у тому числі столицю, охопили масові протести, які швидко переросли в погроми. Причиною заворушень стала загибель афроамериканця Джорджа Флойда після жорсткого затримання поліцією в Міннеаполісі.

Ввечері 25 травня поліцейські Міннеаполіса затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда – за підозрою у використанні «підробного платіжного засобу» для оплати товарів у магазині. У рапорті правоохоронці згодом вказали, що Флойд чинив опір під час затримання. Проте на численних відеозаписах – як із камер спостереження так і зі знятих очевидцями – видно, що Флойд спокійно підкорився поліцейським і дав надягти на себе наручники.

Попри це один з правоохоронців поклав Флойда на асфальт біля патрульного авто і притиснув його шию коліном. У такому положенні затриманий перебував близько семи хвилин і постійно повторював, що йому нічим дихати. Згодом поліцейським довелося викликати швидку – чоловіка, відвезли в найближчу лікарню, де він незабаром помер, не приходячи до тями. Після розтину в його оргаінізмі виявили наркотики і коронавірус.

Хвиля протестів у США переросла в безлади і мародерство.

Колишньому поліцейському із США Дереку Чавену, який під час затримання Флойда придушив його коліном, звинуватили у вбивстві другого ступеня (за законами штату Міннесота йому загрожує до 40 років).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лавров Показати IP 5 Червня 2020 22:56
Дебилы, б*я!
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Червня 2020 11:47
По моему, американцы сошли с ума. Вокруг кого такой гармидер? Рецидивист, наркоман, асоциальная личность.За плечами богатое криминальное прошлое. Последняя судимость: в 2009 году был приговорён к пяти годам тюрьмы за вооружённый грабёж. Другие судимости: 2007 год. Угрожая женщине пистолетом, ворвался в её квартиру с требованием отдать деньги и наркотики. Осуждён на два года за грабёж. 2005 год. Получил 10 месяцев за распространение наркотиков. 2002 год. 8 месяцев — за нападение с целью грабежа. 1998 год. 30 суток за попытку воровства. А сколько преступлений он совершил безнаказанно?
Павлик Морозов Показати IP 6 Червня 2020 15:59
Зате США, вільна країна. На тому континенті, там людям дихається краще ніж у нас тут, там дуже чисте повітря, за цім слідкує спеціальна муніціпальна служба. Скоріше почуєш присмак маріхуани, бо там вона не заборонена. Там можна голим ходити по вулицях, щось немов листочками прикрити сексуальні місця. Там безробітному платять соціалку стільки, скільки у нас отримує зарплату поліцейський або лікар зі стажем 15 років. Там обід у середньому коштує 25 доларів, наїстись можна на весь день і з собою для вечері залишити. Одним словом є багато, багато своїх нюансів, якісь відмінності але вони пристосовані для людей ніж у нас. Звісно є і свої несприйнятні для американців закони. Наприклад згідно закону та багатьох інструкцій, які регламентують службову діяльність американського поліцейського, останній при затриманні порушника/злочинця на місці події/злочину повинен до нього застосувати фізичну силу з метою запобіганню злочину і одягнути на руки порушнику/злочинцю кайданки, якщо порушник/злочинець не підкорився, відносно нього поліцейський застосовує вогнепальну зброю на ураження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus