USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Судані – спроба військового перевороту, лідерів країни арештували

25 Жовтня 2021 13:15
У Судані здійснена спроба військового перевороту. На тлі кризи, що розпалюється протягом багатьох тижнів, військові сьогодні вранці увірвалися до будинків урядовців і взяли під домашній арешт прем'єр-міністра Судану Абдаллу Хамдука, більшість міністрів, одного з членів провладної Суверенної ради і велику кількість членів проурядових партій.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Крім того, закрито аеропорт столиці Судану Хартум, дороги до міста перекриті військовими, в усій країні не працює інтернет. У Хартумі демонстранти заблокували дороги.

Прихильники поваленого уряду вийшли на вулиці. Вони перекривають дороги і палять покришки.
В останні тижні в Судані не припинялися протести різних угруповань. Деякі вимагали передати владу цивільним, інші добивалися, щоб армія змістила чинний перехідний уряд.

У Судані після повалення у квітні 2019 року авторитарного правителя Омара аль-Башира до влади прийшла так звана Суверенна рада, що складається з цивільних і військових. Відтоді країна переживає крихкий перехідний період, який в 2023 році має завершитися приходом до влади цивільного уряду. І без того складну ситуацію в Судані загострюють висока інфляція, економічні труднощі та глибокі політичні розбіжності.

В останні кілька місяців Суверенна рада запустила низку економічних реформ, щоб домогтися від Міжнародного валютного фонду списання боргів. В результаті цих реформ, серед іншого, були скасовані державні субсидії на пальне. Цей та багато інших заходів викликали у населення глибоку недовіру до чинної влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus