USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У суші-ресторанах Харкова отруїлися 34 людини, серед них діти

18 Червня 2021 09:23
У Харкові 34 людини отруїлися у ресторанах японської кухні.

Про це директор департаменту з питань інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає ТСН.

«Маємо 22 дорослих і 12 дітей. Всі середньої тяжкості – хтось досі в лікарні, когось вже прокапали і відпустили додому», – розповів він.

За словами Сидоренка, Держпродспоживслужба наполегливо рекомендувала обом закладам громадського харчування зачинитися до кінця розслідування.

«Відповіді від них поки немає. Якщо відмовляться, ветеринарна служба буде ухвалювати рішення про примусове закриття ресторанів», – додав посадовець.

Зазначається, що в приміщенні ресторанів провели дезінфекцію та відібрали проби всіх продуктів. Водночас фахівці побоюються, що кількість отруєнь може зрости.

Як проінформували раніше у Харківському лабораторному центрі, станом на 17 червня за даними екстрених повідомлень із закладів охорони здоров’я (КНП «Міська клінічна лікарня № 31» ХМР та КНП «Міська дитяча клінічна лікарня № 19») зареєстровано 25 випадків захворювання серед дорослих (19 осіб) і дітей (6 осіб) – всі жителі Харкова.

Зазначається, що всіх хворих ушпиталили до стаціонару з попереднім діагнозом – гастроентероколіт, середнього ступеню важкості.

Усі хворі вживали готові страви у ресторані.

«З метою локалізації та ліквідації спалаху, встановлення причин виникнення, факторів та шляхів передачі інфекції, джерела можливого інфікування організовано та проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів», – повідомили в лабцентрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Еге Показати IP 18 Червня 2021 16:45
смачного лохам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus