USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У світі від коронавірусу загинули понад 10 тисяч людей

20 Березня 2020 09:41
Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 245,7 тисяч людей. Недуга забрала 10 046 життів. А от побороли хворобу понад 88,4 тисяч пацієнтів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Worldometer.

Найбільше інфікованих все ще спостерігають на території материкового Китаю, особливо в епіцентрі спалаху інфекції провінції Хубей. Там захворювання підтвердили у понад 80,9 тисяч людей. Також в країні зафіксували 3 248 летальних випадків.

Утім, в останні кілька тижнів, інфекція в КНР все ж пішла на спад. Вже вдруге в країні не підтвердили жодного локального випадку коронавірусної інфекції.

Найгірша у світі ситуація за межами материкового Китаю зараз в Італії, де зафіксували рекордну смертність. Там від коронавірусу загинуло вже 3 405 людей, а загалом інфекцію підхопила 41 тисяча осіб.

Другим після Італії за кількістю хворих є Іран: понад 18,4 тисяч інфікованих та 1 284 загиблих. Також значний показник захворювання фіксують в Іспанії (18 тисяч інфікованих та 831 загиблий), Німеччині (15 тисяч інфікованих та 44 загиблих) та США (14 тисяч інфікованих та 217 загиблих).

У Франції зафіксували різкий стрибок летальних випадків. Зараз в країні нараховують майже 11 тисяч хворих та 372 загиблих. Наступною за кількістю випадків Covid-19 є Південна Корея, де інфекцію підхопили 8,6 тисяч людей, 94 з яких загинули. Нагадаємо, там, як і в Китаї, інфекція йде на спад.

В Україні тим часом кількість хворих на коронавірус зросла до 26, з них троє пацієнтів загинули.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

уникати контактів з тваринами;

не їсти сире або погано оброблене м'ясо;

уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;

регулярно та ретельно мити руки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Айболить Показати IP 20 Березня 2020 10:30
А від раку ,інфарктів.туберкульозу,голоду.....в тисячі разів більше.....
маша Показати IP 20 Березня 2020 12:54
Яка різниця від чого вмерти чи з голоду,чи від вірусу.Ми не будемо мати достатньо коштів ,щоб повноцінно харчуватися,лікуватися,тому скоріше захворіємо. Зупинити вірус -- це те саме ,що зупинити вітер. Новим видом грипу заразиться 60-80%населення планети.В Китаї є вірус,то вони блокували ті міста , де є ця загадкова хвороба,а весь Китай працював на подолання проблеми.Без грошей,без економіки нам не подолати цей виклик. Ми як страуси зарили голову в пісок.Білорусія,Великобританія працює. Від SARS було 35% смертності, а COVID-19--- близько 3,4 % смертності за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я.Будуть ще нові версії COVID-20,то що нам пожиттєво сидіти на карантині.Це якийсь всесвітній психоз,а від цього падає імунітет. Показують скільки вмерло італійців,а чомусь не додають який їх середній вік. Хочуть викурити заробітчан із своїх країн.
маша Показати IP 20 Березня 2020 20:13
КИЇВ. 20 березня. УНН. В Україні за січень цього року від грипу та пневмонії померло понад 600 осіб. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Державної служби статистики. Так за даними Держстату, за січень цього року від хвороб органів дихання померло 1203 осіб, з яких 621 від грипу і пневмонії. Також повідомляється, що від туберкульозу у січні померло 309 осіб, від цукрового діабету 199 особи. Окрім того у січні 2020 року від злоякісних новоутворень померло 7040 осіб. То чому на ці хвороби не робили карантину?Давайте зробимо постійний карантин !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus