USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У світі відзначають День без автомобіля: Україна пасе задніх

22 Вересня 2017 12:26
В багатьох країнах активно розвивають велодоріжки, в той час як в Україні водії навіть на один день не готові залишити автомобіль.

Про це повідомляє ТСН.

Із 16 до 22 вересня в усьому світі відзначають День без автомобіля. Вперше чотири дні без автотранспорту провели у Швейцарії через паливну кризу. А потім через помітно швидке очищення повітря такі дні ставали дедалі популярнішими у Європі.

Астма, рак, серцева недостатність - далеко не всі захворювання, які з'являються через вихлопні гази авто. Ще одна проблема з викидами від автомобілів - це вплив на глобальну зміну клімату: збільшення аномальних погодних явищ із засухами влітку, різким коливанням температур, збільшенням ураганів.

Уряди багатьох країн допомагають своїм громадянам легше пережити цей день. Наприклад, у Франції метро роблять абсолютно безкоштовним. А от у столиці США, Вашингтоні, повністю перекривають центр міста, де громадяни влаштовують різні гуляння. В Україні ж день без автомобіля тільки розвивається, тому від автотранспорту готові відмовитися далеко не всі, хоча кількадесят добровольців у Києві сьогодні таки вирішили поїхати на роботу велосипедами.

Тим часом у Європі кількість приватного автотранспорту вже почала зменшуватись. Такі зміни відбуваються через те, що уряди підвищують вартість автостоянок та будують все більше доріжок для велосипедистів. А для більшої зручності тих, хто живе за містом, будують стоянки, де люди можуть лишити своє авто і на громадському транспорті дістатися до роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus