USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Тбілісі поліція водометами розігнала протестувальників

26 Листопада 2019 09:44
У Тбілісі поліція розігнала протестувальників з допомогою водометів.

Про це повідомляє Theбабель з посиланням Reuters.

Як пише агентство, тисячі людей зібралися у столиці Грузії, вимагаючи реформувати виборчу систему. Учасники акції намагалися заблокувати вхід до парламенту, заявивши, що не пустять законодавців на засідання у вівторок, 26 листопада. Проте офіційні особи заявили, що не допустять цього.

У підсумку демонстранти, які стояли перед входами в будівлю парламенту, розійшлися, поліція затримала декілька активістів. Крім того, як пише видання Новости-Грузия, активісти близько години не випускали з ресторану президента країни Саломе Зурабішвілі. Журналісти помітили її у закладі, який знаходиться за сотні метрів від місця демонстрацій. Близько 15 активістів освистували президента, а деякі з них вимагали від персоналу відкрити двері закладу.

Протестувальники сприйняли вечерю Зурабішвілі недалеко від мітингів як байдужість президента до політичної кризи в країні. В результаті грузинський лідер змогла вийти з ресторану тільки за допомогою поліції, яка відтіснила активістів і провела Зурабішвілі до кортежу.

Протести в Грузії

Акції протесту в Тбілісі почалися після того, як парламент Грузії 14 листопада не підтримав ідею конституційних змін, що стосуються проведення парламентських виборів в 2020 році за пропорційною системою з нульовим виборчим барʼєром. Проти цієї ініціативи виступила більша частина мажоритарних депутатів від керівної партії, яка і розробила законопроєкт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 26 Листопада 2019 11:02
Ото по діловому)
Калатун_Бабай Показати IP 26 Листопада 2019 11:35
А що так можна? Дешево і сердито. А звір Яник пробував себе відкупитись.
Анатолій Анатолій Показати IP 26 Листопада 2019 11:47
Звіряче полиття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus