USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У трьох ліцеях Волині не набиратимуть учнів у 6-7 класи і виводять початкову ланку

21 Квітня 2021 22:13
З 1 вересня 2021 року три волинські заклади працюватимуть виключно на рівнях базової та профільної середньої освіти.

Відповідне рішення ухвалили депутати Волинської обласної ради під час сесії 20 квітня.

Йдеться про Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти» Волинської обласної ради, Люблинецький ліцей Волинської обласної ради та Княгининівський ліцей Волинської обласної ради. Керівники цих закладів мають з 1 вересня 2021 року забезпечити провадження освітньої діяльності виключно на рівнях базової та профільної середньої освіти. Набір учнів у 6-7 класи не буде здійснюватися. Учнів, які здобувають початкову освіту, мають перевести у заклади за місцем проживання.

Крім того, вказані ліцеї мають подати на затвердження голові обласної ради статути у новій редакції.

Як зауважила заступниця начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації Тетяна Соломіна, відповідно до чинного законодавства, ліцеї мають забезпечувати профільну освіту. Заклади Володимира-Волинського та Люблинця наразі не визначилися, за яким профілем працюватимуть. Крім того, зі структури виводять початкову ланку, хоч там зараз і навчаються учні 3-4 класів.

Для того, щоб не переривати освітній процес дітям, які зараз навчаються у третьому класі Люблинецької гімназії, пропонують наступний сценарій: учнів переведуть формально до місцевої школи, але фізично вони будуть вчитися в тому ж приміщенні і з тим же вчителем, який перейде в люблинецьку школу. Про це запевнив перший заступник голови облради Юрій Поліщук. Він переконує: і педагоги, і громада не проти, аби діти довчилися з тим вчителем, який їх приймав у перший клас, і щоб вони вчилися в тих же умовах.

Тетяна Соломіна, своє чергою, додала, що рішення про вивід початкової ланки приймали в облраді ще три роки тому, але директор Люблинецького ліцею його не виконав і тепер заклад став заручником цієї ситуації. А впорядкувати, відповідно до законодавства, наразі змушені.

Як зауважив депутат Андрій Бокоч, у Володимирі-Волинському ситуація аналогічна і рішення прийняте те ж саме: громада готова забрати педагогів і дітей початкової ланки, але вони довчаться в тому ж приміщенні школи, в яку їх приймали.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Квітня 2021 00:03
Такі і нас закони. Хоч дотримуйся, хоч не дотримуйся. І наочно тобі за те нічого не буде. Приймуть і простять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus