USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Реформа середньої освіти: на Волині буде 32 обласні ліцеї

22 Квітня 2021 17:01
Засновувати ліцеї може або обласна рада або рада міста з населенням не менше 50 тисяч осіб. І якщо міські ради переформатовують заклади по-своєму, в області планують, що облрада буде засновником у 32 ліцеях.

Про це стало відомо під час засідання освітньої комісії облради.

Нагадаємо, відповідно до нового закону Про середню освіту, школи в Україні мають розділити на три групи: початкові (1-4 класи), гімназії (5-9 класи) та ліцеї (10-12 класи). Якщо заклад реорганізують у гімназію, а не ліцей, то у багатьох закладах І-ІІІ ступенів старша школа може зникнути.

Заступниця начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації Тетяна Соломіна повідомила, що в області планують утворити 32 ліцеї, де засновником буде обласна рада.

Попередньо повідомлялося, що нові ліцеї в області планують розмістити так, аби можна було забезпечити довезення учнів. А ще думають над можливістю облаштувати при ліцеях пансіони. Ліцеї мають бути профільні. На Волині уже є заклади такого типу: Волинський науковий ліцей-інтернат, Нововолинський науковий ліцей-інтернат, військовий ліцей у Луцьку, лінгвістичний ліцей у Княгининку. Інший варіант для старшокласників – іти в ПТУ або коледжі.

Тим часом у деяких ліцеях починають виводити початкову ланку, якщо ще така діє, та гімназійні класи. До прикладу, так мають вчинити у трьох ліцеях Волині, які розташовані у Княгининку, Володимирі-Волинському та Люблинці: тут у 2021 році не будуть набирати учнів уже у 6-7 класи.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, як, відповідно до анонсованої реформи, будуть переформатовані заклади середньої освіти міста Луцька.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ісія Показати IP 22 Квітня 2021 17:28
Д*біл*зм процвітає
Анонім Показати IP 22 Квітня 2021 17:35
До комуни повертаємось. господа!
Ленін до Анонім Показати IP 22 Квітня 2021 18:47
Дядя, ти дурак? Середня освіта є одним із надбань комуністів!
Поляк Показати IP 22 Квітня 2021 18:49
На трускавки шибко вумних не потрібно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus