USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У трьох установах в Луцьку встановили контейнери для сортування сміття. Де саме

31 Липня 2023 20:28
У Луцьку на території державного та комунальних підприємств облаштували контейнери для сортування відходів. Наразі це три локації – комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс» на вулиці Дубнівській, Держекоінспекція на вулиці Степана Бандери та департамент ЖКГ на вулиці Богдана Хмельницького.

Про це інформує Суспільне.

Які відходи можна приносити

Як розповів керівник міського проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич, за цими локаціями лучани можуть прийти та залишити відходи, як-то скло, папір, пластик, метал, а також батарейки, акумулятори та ртутовмісні матеріали.

Читати ще: «Сміття має бути в смітнику», або Прості будні тих, хто робить Луцьк охайним

«Є там додаткові банери, де написано, що як правильно сортувати, тобто людина може одразу почитати та правильно відсортувати», – зазначив він.
Сергій Михалевич додав, що контейнери на 80 та 90 літрів на комунальних підприємствах наповнюються приблизно за тиждень.

«Є відповідальні особи, які слідкують за наповненістю. В міру наповнення сортоване сміття вони автомобілями до нас привозять і ми вже вкладаємо в той чи той контейнер, накопичуємо, щоб потім віддати на переробку», – каже лучанин.
Як реагують на ініціативу лучани й працівники установ

Контейнери у комунальному підприємстві «Луцькспецкомунтранс» встановили на першому поверсі.
Лучанка Людмила Назарчук, яка прийшла на підприємство вирішувати справи, каже: одразу звернула увагу на нові контейнери.

Читати ще: «Агенти чистоти»: як маленьких лучан вчать піклуватися про довкілля і сортувати сміття

«Я прийшла сюди, дорогою пляшку викинула чи папірець скинула туди. По-перше, вони дають чистоту, не валяється різне сміття. Воно посортоване, його перероблять», – додала жінка.
Місцевий працівник Віталій Калюга розповів, що з появою таких контейнерів тепер постійно сортує сміття.
«Наші працівники ними користуються, викидають, відходи сортують. Так само і деякі клієнти, які приїжджають, також користуються ними», – сказав чиновник.

Нові контейнери при вході розмістили й біля департаменту житлово-комунального господарства.
Один із них, що з пластиком, був майже заповнений. Чи сортують тепер сміття, більшість працівників відомства відмовилися відповідати.
Такі ж контейнери згодом встановлять на інших державних та комунальних підприємствах, щоб дедалі більше спонукати лучан сортувати відходи, розповів керівник проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич.

З його слів, їхня міська ініціатива працює із жовтня минулого року і за цей час все більше лучан привозять на сортувальний майданчик відходи, які підлягають подальшій переробці – це 14 різних фракцій.

«За цей час нам вдалося понад 10 тонн зібрати різних відходів, більше 7 тонн ми передали на підприємства для переробки. Проблема відходів гостро стоїть у світі. Потрібно правильно ними управляти», – говорить лучанин.
«Зібраний одяг та взуття передають в один із благодійних фондів для подальшого використання», – додав керівник проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич. З його слів, згодом планують облаштувати ще один майданчик для прийому відходів на вулиці Ветеранів через неодноразові нарікання від лучан, які хотіли б сортувати сміття, однак на локації ближче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 31 Липня 2023 20:58
Чудово. Ось тільки недавно побачив як у дворі забирають сміття: вантажать загальні контейнери, а потім туди ж закидають чесно мешканцями окремо скидані пляшки.
Анонім Показати IP 31 Липня 2023 21:10
Я колись приніс сміття в контейнер не по місцю проживання. Багато паперів писали. Довго судили і врешті штраф приписали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus