USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У центрі Луцька розвісили сотню «ангелів пам’яті»

19 Лютого 2022 10:24
На Театральному майдані у Луцьку відбулася акція «Ангели пам’яті-2022». Учасники вшанували Героїв Небесної Сотні та розвісили 100 паперових ангелів.

Про це розповіла Суспільному координаторка «Пласту» на Волині Анна Білоус.

До акції долучилися пластуни віком від 6 до 16 років.

На Театральному майдані зібралися 20 учасників луцького осередку «Пласту». Паперових ангелів діти розвісили на головних ялинках міста, вербах та ілюмінації.
«Прийшла на цю акцію, тому що поважаю тих героїв, які поклали свою душу, своє тіло за Україну і хочу теж їх вшанувати», – каже учасниця акції, школярка Тетяна Патрай.
Як розповів голова луцького осередку «Пласту» Олексій Мельник, акція також є екологічною, адже усі матеріали, з яких діти виготовили ангелів, не шкодять природі.

Вирізали сотню ангелів учасники «Пласту». Як розповіла Анна Білоус, на акцію покликали усіх пластунів. «Це і новачки, і маленькі діти 6 до 12 років, і юнаки від 12 до 16-ти. Ми, по сут,і не одні це проводимо, а долучаємось до Всеукраїнської акції», – каже Анна Білоус.
Нагадаємо, День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначають в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам’ятний день встановили Указом президента України 11 лютого 2015 року.

Цього дня 2014 року під час Революції Гідності на вулиці Інститутська у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не награлися Показати IP 19 Лютого 2022 10:56
Молодцi!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus