USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Цевеличах відремонтували ФАП

21 Серпня 2018 22:19
Для місцевого фельдшерсько-акушерського пункту придбали медичні інструменти, а також замінили вікна та двері.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«До відновлення ФАПу долучилися всі, – каже голова Козлівської сільської ради, куди входить село Цевеличі, Олег Трофимюк. – Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», з яким ми активно співпрацюємо, в нашій сільраді ми вже реалізували 4 проекти».

«В нас були всі вікна дерев‘яні, з них постійно дуло і було холодно. Тож змогли замінити всі вікна, вхідні і міжкімнатні двері та придбати медобладнання – вагу для дорослих, вагу для немовлят, небулайзер для інгаляцій, штатив, сумка для фельдшера, тест-смужки для глюкометра. До проведення робіт і втілення проекту долучилися всі», - каже завідуюча ФАПом Наталія Форманюк.

Перші кроки до реалізації проекту зробили ще у лютому цього року – в селі створили ініціативну групу, яка почала писати проект та спільно шукати кошти на реалізацію.

«Дякуємо за те, що ваша громада небайдужа. В нашій країні такі часи, що усім важко, проте одні нарікають на те, що важко, а інші прагнуть цю ситуацію змінити. Але для того, щоб щось почати змінювати в своєму населеному пункті, то це потрібно робити тільки разом», - наголошує депутат обласної ради Вячеслав Рубльов.

Під час зустрічі із депутатом, селяни просили допомогти Вячеслава Рубльова із заміною водопостачання в селі. Мовляв, в Цевеличах є своя водопровідна система, проте труби старі і потребують заміни. Відповідний проект запланували і склали ще у 2011 році, проте досі за його втілення ніхто не брався – ціни застаріли. На щастя, сільський голова написав звернення в обласну раду щодо важливості проведення робіт із заміни систем водопостачання, тож це питання включили в обласну програму «Питна вода», яка діє до 2020 року.

«В нас є водопровід, водопровідна вежа, які облаштовували ще за колгоспу. Труби неякісні, постійно лопають, бо їх проклали просто посередині дороги. Ми вже неодноразово просимо, аби на хоча б частинами допомогли прокласти нові труби. Головне – відремонтувати центральну трубу, а далі вже кожен до своєї домівки проведе воду», - розповідає місцева мешканка Раїса Пашко.

Додають: такі роботи потрібно проводити почергово, за прикладом Затурець – проект із водопостачання цього населеного пункту зробили за 2 роки. Найважливіший і найпроблемніший шматок водопроводу потрібно замінити першим, а далі поступово, за наявності коштів проводити заміну труб на інших відрізках.

Також людям болить питання дороги. Мовляв, в селі, коли темно і дощова погода – пройти нема як. Шкільний автобус, за словами людей, не може виїхати і забрати дітей до школи.

«Ще на початку року ми від Локачинського району підготували перелік комунальних доріг, які потрібно було відремонтувати і ваше село теж було в цьому переліку. Адже область мала отримати 390 мільйонів гривень на ремонт доріг місцевого значення. Проте в облдержадміністрації вирішили по-іншому і перекроїли перелік. Вся частка грошей, яка мала прийти в район має піти тільки на одну дорогу – Локачі-Загорів», - розповів голова локачинського УКРОПу Василь Демидюк.

Тим часом місцеві школярі просять в депутата допомогти із облаштуванням футбольного поля. Дітлахи кажуть: попри те, що в їхньому селі немає футбольної команди, займатися цим видом спорту хочуть і люблять – м‘яч приносять з дому, а ворота зробили із підручних матеріалів.

«Ми будемо просити батьків аби зварили з труб гарні ворота, на які можна повісити сітку», - переконує Максим.

Вячеслав Рубльов каже: якщо тут обладнають футбольні ворота, то першого вересня для дітей укропівці передадуть м‘ячі та сітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus