USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Старовижівщині модернізували сільський ФАП

26 Жовтня 2017 10:31
Завдяки проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в селі Ниці Старовижівського району модернізували сільський ФАП. Загальна вартість капітального ремонту будівлі — понад 470 тисяч гривень. Окрім грантових коштів, новобудову співфінансували з обласного та районного бюджетів, інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

«Сільська рада, депутати та виконавчий комітет вирішили, що саме в селі Ниці буде реалізовуватися цей проект, – розповіла координатор Ірина Бойко. І люди назвали як найбільш болючу проблему відновлення сільського ФАПу. Спільними зусиллями команди проекту, влади, громади та меценатів цей проект реалізований. І ми бачимо, який тепер гарний ФАП у цьому селі».

Окрім грантових коштів, новобудову співфінансували з обласного та районного бюджетів. Свій внесок у добру справу зробили також громада села та меценати, – каже сільський голова Василь Абрамчук.

«Багато людей цією дорогою їдуть в Мілецький монастир, і було неприємно, що вони бачили таку захаращену будівлю ФАПу. А так у нас вийшла гарна будівля. І вона буде наочним прикладом того, якими можуть бути ФАПи на селі», – розповів Василь Абрамчук.

Замість напівзруйнованої дерев’яної будівлі сільські медики нині обживаються у 4-х кімнатах з євроремонтом та новими меблями.

«Дуже багато людей не вірили, що це можливо. Сміялися, що в такому глухому селі зробили такий ФАП», – каже його завідувачка Марія Олексюк.

Громада села своїми силами впорядкувала територію поблизу новобудови та встановила огорожу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus