USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У ЦВК пояснили, як пройдуть місцеві вибори в умовах карантину

12 Вересня 2020 20:19
Центральна виборча комісія спільно з експертами профільних міністерств та військовими медиками розробили алгоритм проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Про це на Донбас Медіа Форум повідомив член ЦВК Сергій Постівий, пише УНІАН.

За його словами, обмеження на право голосування не буде навіть для виборців з ознаками ГРВІ чи підвищеної температури 37,2.

«У рекомендаціях для МОЗ ми пропонували, що у таких випадках доцільно організувати роботу в комісії таким чином, щоб відокремити окремо у цьому ж приміщенні кабіну для голосування, де голосували б люди з такою симптоматикою. Після чого всі контактні зони повинні належно протиратися після кожного такого виборця», – пояснив член ЦВК.

Також він додав, що фізична дистанція, яка є карантинною вимогою, не збігалася щодо положення про розміщення спостерігачів. Тому нині вирішують питання про внесення змін до цієї постанови. Крім того, ЦВК рекомендуватиме не проводити всередині приміщень ніяких публічних заходів за участю самих кандидатів, а винести організацію подій на вулицю. Пропускати в приміщення виборців будуть в контрольованій кількості.

«Це має бути не більш ніж три особи до одного столу для видачі бюлетенів», – зазначив він. Самих виборців пускатимуть лише за наявності захисних засобів.

Уряд розгляне рекомендації ЦВК вже на наступному тижні, уточнив Постівий.

Чи є загроза скасування виборів через карантин? «Є два випадки, дві підстави (для скасування виборів – УНІАН). По-перше, це введення військового стану. По-друге – введення надзвичайного стану», – пояснив член комісії. Він наголосив, що наявність червоної зони, «по суті, не є підставою, щоб визнавати вибори такими, що там не можна провести на відповідній території». Проте теоретично це можливо. «Бо теоретично можна ввести надзвичайний стан. Водночас цей процес не є простим. Станом на сьогодні ми не володіємо інформацією про те, що є якісь перспективи, що на якійсь території у зв’язку з карантином планується відмінити чи перенести вибори», – відповів Постівий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 13 Вересня 2020 09:21
Як рвуться до корита.
правдиво Показати IP 13 Вересня 2020 19:33
повикреслюю всіх зе..їв бо маю втричі врадену меншу пенсію і нема за кого голосувати щоб достойну пенсію мати!!!
еге Показати IP 13 Вересня 2020 19:47
ЗЕ-клоуна з шоколадним порошеном на нари!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus