USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відкрилися ресторани та школи: у Туреччині послабили карантин

2 Березня 2021 19:29
У Туреччині зняли низку карантинних обмежень, зокрема відкрилися заклади харчування, а діти повернулися до школи. Водночас такий крок викликає стурбованість лікарів, які наголошують на зростанні захворюваності на COVID-19 в останні дні.

Про це напередодні ввечері, 1 березня, заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Він оголосив про пом’якшення карантину в деяких регіонах. Зокрема, комендантську годину у вихідні скасували в провінціях з низьким і середнім рівнем ризику зараження COVID-19.

Також по всій Туреччині відновили очне навчання дошкільні та початкові школи, а також 8–12 класи. А ось у провінціях з низьким і середнім рівнем ризику дозволили відкрити середні школи.

На відновленні роботи ресторанів та барів давно наполягали власники цих закладів, роботу котрих обмежили послугами «з собою». Їх доходи за 2020 рік впали на 65%.

Як пише Reuters, влада Туреччини зважилася на пом’якшення карантину на тлі відновлення зростання захворюваності на COVID-19 в країні. За минулу добу, 1 березня, в Туреччині виявили майже 10 тисяч випадків коронавірусу, що є найвищим добовим показником з 11 січня.

В Асоціації лікарів Туреччини заявили, що кількість випадків зараження мутованим вірусом постійно зростає. Вони не бачать умов для повернення до старої «нормальності». Мовляв, політичні та економічні інтереси «не повинні переважати над людським життям і наукою».

Загалом у країні виявили 2,7 млн випадків коронавірусного захворювання, з них 28,6 тисячі людей померли від ускладнень, як свідчать дані з карти Університету Джонса Гопкінса. У межах кампанії з вакцинації від COVID-19 перше щеплення отримали понад 7 млн людей, 1,89 млн жителів вакциновані двічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus