USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

За яких умов на Волині посилять карантин

4 Червня 2020 17:50
Кабмін зобов’язав регіони скасовувати послаблення карантину, якщо три дні поспіль спостерігатиметься невідповідність епідеміологічної ситуації встановленим вимогам щодо пом’якшення карантину.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на постанову Кабміну № 435 від 3 червня, що опублікована на Урядовому порталі.

«У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про скасування послаблення деяких протиепідемічних заходів, виходячи з результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні», – йдеться у документі.

Зауважимо, за останню добу на Волині захворіли 25 осіб, два випадки закінчилися летально.

Як повідомлялося, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного.

Читайте також: Нема підстав говорити про подальше послаблення карантину, – головний санітарний лікар Волині

Наразі в Україні до 22 червня діє адаптивний карантин, який передбачає можливість переходу регіонів до наступного етапу послаблень заходів у випадку дотримання трьох критеріїв: заповненість ліжко-місць не менше 50%, кількість зроблених тестів більш ніж 12 на 100 тисяч населення; кількість захворілих менш як 12 осіб на 100 тис. населення.

Станом на 4 червня вісім регіонів України та Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Психопланетарій, Лип Показати IP 4 Червня 2020 18:19
І це рішення відповідає тому, що відбувається у нас в невеличкому місті Луцьку. Я розумію велике місто Вінниця, Житомир, Харків або Львів, а в Луцьку у нас не більше 220 тисяч населення, а епідемічна ситуація як у Львові кожного дня реєструється від 19 до 30 чоловік з ознаками коронавірусу, і частіше почали від цієї хвороби помирати люди. Так що жителі Луцька,особливо це стосується молодих людей та чоловіків, жінки наші більше слухняні, якщо не будете дисциплінованими, не будете дотримуватись карантинних обмежень і будете знаходитись без маски на обличчі в громадських місцях - рахуйте, що карантин можуть продовжити ще до 22 липня 2020 року і зробити суворішим та заборонити пересування по місту громадському транспорту.
Лучанин Показати IP 4 Червня 2020 18:36
Що в епіцентрі, атб і ломбардах виручка зменшилась? Непорядок! Пора народ назад в стойло загнати. Маски на обличчя і ні гу гу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus