USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Турійському районі добудують школу

25 Серпня 2020 19:16
Раніше старе приміщення Луківської школи-ліцею не вміщало всіх учнів навчального закладу, тож діти були розкидані по класних кімнатах двох приміщень. Але місцева влада, заручившись підтримкою народного депутата Вячеслава Рубльова, все ж відстояла виділення державних коштів на добудову школи, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Триває добудова класних приміщень: 12 класів та двох спеціалізованих лабораторій з хімії та фізики, – розповідає голова Луківської ОТГ Анатолій Климук. – Сьогодні на 98% усі будівельно-монтажні роботи проведено, лишився благоустрій. Уже встановлюємо меблі, доводимо до ладу систему електропостачання».

Анатолій Климук каже: лишилося доробити спеціальний підйомник, щоб діти з інвалідністю легко й комфортно могли потрапити на навчання.

Директор школи Роман Максимук розповідає, що старе приміщення побудували понад 60 років тому, тож воно потребувало ремонту та добудови. Був період, коли діти навчались у двох приміщеннях, що створювало певні незручності – частина учнів ходила майже за 800 метрів у їдальню в інший корпус навчального закладу. Нині в школі 547 учнів.

«Дуже некомфортно було дітям і зривало іноді навіть навчальний процес. Давно вже була така велика проблема – будівництво нового корпусу, щоб можна було всіх дітей розмістити в одному навчальному закладі», – зазначає він.

Роман Максимук переконаний: зрушити проєкт виділення коштів з ДФРР вдалося після створення Луківської ОТГ.

Місцевий депутат Сергій Омелюк розповідає: нова школа – не єдиний здобуток громади. Ремонтують дороги, а також інші навчальні заклади.

«Наше професійно-технічне училище – одне з найстаріших у Волинській області і має дуже багато проблем в матеріальному плані, – каже він. – Щодо співпраці з ОТГ, то торік нам допомогли із перекриттям аварійного даху».

Серед проблем Луківської ОТГ – відсутність спортзалу. Жителі громади наразі можуть тренуватися лише на майданчиках. Проте вже наступного року тут сподіваються дочекатись гарного спортзалу за державні кошти за сприяння небайдужих депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus