USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Вірменії розпустили парламент

1 Листопада 2018 20:41
Депутати Національних зборів Вірменії не обрали прем’єр-міністра країни вдруге. Про це з посиланням на «Радіо Азатутюн» інформує Громадське.

Єдиним кандидатом на посаду прем’єр-міністра був виконуючий обов’язки глави уряду Нікол Пашинян. Тих, хто проголосував «за» або «проти» нього не було, утрималися 13 депутатів.

Таким чином, парламент Вірменії розпущено. Тепер там пройдуть позачергові вибори.

У своєму виступі до Національних зборів Пашинян заявив, що де-факто повернута народу влада сьогодні повертається народу і де-юре.

«Я хочу оцінити історичність цього моменту. Історичність полягає не в тому, що Національні збори розпускаються і в нашій країні пройдуть перші позачергові парламентські вибори. Історичність полягає в тому, що після ненасильницької оксамитової народної революції, яка відбулася у квітні-травні,

ми повністю повертаємо владу в Республіці Вірменія громадянам Республіки Вірменія, і повне право вирішувати долю майбутніх політичних процесів повертається громадянам і народу Республіки Вірменія», – сказав Пашинян.

Нагадаємо, 16 жовтня Нікол Пашинян пішов у відставку з поста прем’єр-міністра. Попередньо він домовився з депутатами про те, що вони двічі не оберуть його на цей пост.

24 жовтня Національні збори вже один раз не обрали його на посаду глави уряду.

На цей крок Пашинян пішов, щоб у Вірменії відбулися позачергові вибори до парламенту.

Тепер парламентські вибори відбудуться не раніше, ніж через 30 днів після розпуску парламенту, і не пізніше, ніж через 45 днів. День виборів призначить президент Вірменії. Напередодні Нікол Пашинян заявляв, що вибори пройдуть 9 або 10 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus