USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Володимирі готуються перейменувати 47 вулиць

6 Липня 2022 17:29
6 липня у Володимирській міській раді відбулось чергове засідання робочої групи по перейменуванню вулиць міста, на якому розглянули доопрацьовані нові варіанти назв вулиць, що підлягають перейменуванню та сформували остаточний список топонімів, котрі буде винесено на обговорення громадськості.

Про це повідомили у міськраді.

На попередньому засіданні робочої групи у її членів розійшлись думки щодо вулиці, якій варто присвоїти ім’я 14-ї ОМБр. Як зазначив голова робочої групи Ярослав Матвійчук, протягом минулого тижня велись переговори із командуванням частини, з яким погодили, що на честь бригади варто назвати саме вулицю 20-го липня, адже вона одна з найбільших серед тих, які будуть перейменовувати та прилягає до центральної вулиці Луцької. Відтак назву Островецька, яка є історичною для вулиці 20-го липня, члени робочої групи вирішили запропонувати на перейменування вулиці Митіна.

Щодо 51-ї бригади, то на її честь буде перейменовано вулицю Об’їзну, яка знаходиться поруч із місцем розташування військової частини. На честь 39-го ЗРП буде названо вулицю Туполєва (її назву на попередньому засіданні з філологами погодили як вулиця 39-го Полку), а іменем командира 51-ї ОМБр Павла Півоваренка буде названо теперішню вулицю 9-го травня.

Члени робочої групи погодили перейменування вулиці Миколи Глущенка із запропонованим варіантом нової назви – вулиця Рятувальників. Для вулиці Олексієвського будуть запропоновані назви – Млинна та Повстанська, для Олійника – Крива (історична назва), для вулиці Короленка – Кутова, Станіславського – Івана Коссака, Митіна – Загоровського, Островецька, для вулиці Червонобережної у селі Заріччя – Затишна та Магістратська.

Провулок Миколи Ваврисевича члени робочої групи вирішили виключити зі списку вулиць, які підлягають перейменуванню. На засіданні також прозвучала пропозиція назвати одну з міських вулиць на честь колишнього директора педколеджу Івана Губаря, який 30 років очолював цей навчальний заклад і є почесним громадянином міста Володимира. Під час обговорення вирішили додати цю пропозицію до варіантів перейменування вулиці Пушкіна, яка пролягає неподалік фахового коледжу.

На засіданні робочої групи були заслухані два виступи на захист назв вулиць, які планують перейменовувати, а також на підтримку нових варіантів назв топонімів. Зокрема, очільниця Володимирського хлібозаводу Наталія Дяченко повідомила членів групи, що мешканці вулиці Митіна підтримують перейменування їхньої вулиці на честь її бабусі, почесного громадянина міста Наталії Поліщук.

Онука коротко розповіла про життєвий шлях колишньої директорки хлібозаводу та аргументувала чому саме її ім’ям варто назвати вулицю. Вислухавши цю пропозицію, голова робочої групи Ярослав Матвійчук запропонував жителям вулиці подати колективне звернення, яке буде враховане під час громадського обговорення.

Щодо вулиці Стемковського у селі Заріччя на засіданні розгорілась дискусія – онук колишнього сільського старости та голови колгоспу, на честь якого і була названа дана вулиця, Володимир Стемковський, зауважив, цей топонім не підпадає під норми закону про декомунізацію, оскільки його дід був рядовим комуністом, а не секретарем чи вище. Після жвавого обговорення вирішили винести розгляд перейменування вулиці Стемковського на повторний розгляд робочої групи.

З повним переліком усіх 47-ми вулиць та провулків, які пропонується перейменувати у населених пунктах громади, а також із варіантами нових назв можна ознайомитись за посиланням.

Починаючи з 7 червня на сайті Володимирської міської ради у кожного жителя громади буде можливість пройти онлайн голосування та висловити власну позицію щодо перейменування вулиць.

Пропозиції (зауваження) громадськості також прийматимуться письмово через ЦНАП, також їх можна надіслати на електронну пошту [email protected] до 10 серпня.

Громадське обговорення зібраних пропозицій та їх оприлюднення (на офіційному сайті міської ради в тому числі) відбудеться 9 вересня 2022 року в приміщенні ЦНАП по вул. Устилузькій 17 (2 поверх).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинянин Показати IP 6 Липня 2022 17:33
Будьте уважні щоб щороку не перейменовувати
Клава Показати IP 6 Липня 2022 19:11
Ним що дійсно немає чим зайнятися ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus