USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Володимирі планують перейменувати понад 30 вулиць

4 Травня 2022 22:47
У зв’язку з підлим воєнним нападом Росії на Україну, щоб позбутися радянських міток, у Володимирі хочуть змінити назву 34 вулиць.

Як повідомив на брифінгу міський голова Ігор Пальонка, управління інфраструктури підготувало перелік вулиць для перейменування. Список ще не остаточний, його переглядатимуть і вивчатимуть науковці та історики, пише БУГ.

Попередньо у списку на перейменування є такі вулиці: Алябушева, Берегового, Гагаріна, Глінки, Гоголя, Декабристів, Ільїна, Карбишева, Кожедуба, Комарова, Крилова, Левенцова, Лобачевського, Ломоносова, Менделєєва, Мілашенкова, Митіна, Курченко, Некрасова, Павлова, Попова, Поповича, Пушкіна, Сахарова, Солопа, Станіславського, Тараскіна, Туполєва, Тургенєва, Філатова, Чернишевського, Чайковського, 9 травня.

Цей перелік ще будуть розглядати на комісії, залучатимуть громадськість. Саме рішення про перейменування вулиць у Володимирі прийматимуть на сесії.

Ці вулиці хочуть переназвати на честь українських загиблих героїв.

«Я особисто планую відвідати кожну сім’ю загиблого, поспілкуватися з рідними, чи вони не будуть проти, щоб на честь їхнього чоловіка чи сина назвали вулицю у місті», – додав мер.

Нагадаємо, 22 квітня у Володимирі демонтували радянський танк, що стояв на розі вулиць Устилузької та Драгоманова. 26 квітня знесли пам’ятник НКВДистам на вулиці Устилузькій.

Наразі невизначеною лишається доля обеліска слави на площі Героїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Є слова Показати IP 4 Травня 2022 23:23
ВСЕ ЩО ПОВЯЗАНЕ З ІМПЕРІЄЮ ГЕТЬ І БЕЗ ДИСКУСІЙ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus