USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі замість аварійного будинку може вирости багатоповерхівка. Хто претендуватиме на квартири

19 Жовтня 2021 17:24
Аварійний будинок на вулиці Драгоманова, 35 у Володимирі-Волинському хочуть знести. Територію вже оглядали забудовники, утім відповіді, чи є можливість звести багатоповерхівку на місці старого дому поки що не дали. Натомість відкритим залишається питання забезпечення житлом мешканців.

Про це під час брифінгу повідомив голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка.

З його слів, будинок на вулиці Драгоманова, 35 у Володимирі-Волинському справді перебуває у вкрай аварійному стані. Натомість будівля на вулиці Драгоманова, 37, яку також називають аварійною, за документами вважається ветхою.

«Було технічне обстеження цих будинків. Також відбулася зустріч із двома забудовниками, які оглядали будівлю і земельну ділянку. Вони думають, чи зможуть на тій площі побудувати багатоповерховий будинок. Якщо так, то будемо обговорювати питання про виділення квартир для людей, які мешкають на Драгоманова, 35. Але ми плануємо там щось робити і коли будемо приймати бюджет 2021 року і не домовимося із забудовником, будемо думати, як забезпечити житлом мешканців квартир на 1 та 2 поверсі будівлі. Вони проживають у цьому будинку протягом тривалого часу і ми повинні забезпечити їх новими квартирами. Окрім цього, у будинку є три квартири, де люди мешкають тимчасово. Це складна ситуація, але ми щоразу радимося з відділом інфраструктури, і в наступному році прийматимемо рішення щодо подальшої долі приміщення», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, у 2018 році мешканці аварійного будинку у Володимирі-Волинському обвинувачували міську владу в тому, що та залишила їх напризволяще, фактично без даху над головою, та ще й відключила світло в під’їзді. Однак, як з’ясувалося, усім мешканцям будинку було запропоновано квартири для відселення, а електроенергію відімкнули, адже мережа, проведена на сходових клітках, була несанкціонованою.

Окрім цього Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що в будинку, що руйнується на очах, досі живуть люди. Уже впродовж багатьох років будинок, що на вул. Драгоманова, 35 у Володимирі-Волинському, знаходиться у такому стані, що може розвалитися будь-якої миті. Більшу частину його мешканців переселили у новобудову по сусідству. Але не всім випало таке щастя – дві сім’ї, у тому числі й діти, залишилися жити в аварійній будівлі.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus