USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Володимирському ліцеї №5 відкрили клас миру

27 Грудня 2022 06:19
Завдяки перемозі у проєкті “Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню” у Володимирському ліцеї №5 імені Анатолія Кореневського створений Клас Миру – простір миробудування і медіації в освітньому середовищі.

Про це повідомляє міська рада Володимира.

Як розповіла директор ліцею Ірина Костюк, проєкт реалізовано всеукраїнською громадською організацією «Поруч» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини ChildFundDeutschland, профінансовано Інститутом Міжнародних зв’язків і Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини.

Урочистому відкриттю класу передувала серія соціальних тренінгів та воркшопів для учнів і вчителів громади на теми запобігання насильству, розв’язання конфліктів, що часто викликані травмами молодих людей з окупованих територій, формування мирного середовища, зміцнення життєстійкості.
В одному з кабінетів зроблено ремонт, встановлено техніку та обладнання (мультимедійний проектор, інтерактивна дошка та ноутбук), намальовано мурал, який відповідає загальній концепції проєкту. У приміщенні відбуватимуться тематичні заняття та інші шкільні заходи.

Читати ще: У Княгининівському ліцеї облаштували клас миру

Ініціаторка участі в українсько-німецькому проєкті, психологиня Катерина Урус розповідає, що заявку на участь подали ще в лютому, але через початок повномасштабної війни впровадження проєкту відтермінувалося. Та попри особливості роботи освітнього закладу у зв’язку з воєнним періодом, педагоги та учні ліцею беруть активну участь у різноманітних проєктах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus