USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинське лісництво привезли 100 оленів із Литви

10 Листопада 2022 17:30
Сто оленів благородних привезли на Волинь з Литви. Їх випустили у вольєр на території Ново-Зборишівського лісництва, де вони будуть адаптовуватися.

Про це розповів Суспільному мисливствознавець області Віталій Каращук.

Серед оленів, яких привезли до волинського лісу, – 45 самок, 40 самців та 15 телят.

«Це найбільша кількість оленів європейських, яких одночасно випустили у вольєр», – каже Віталій Каращук.

З його слів, таким чином волинські лісівники хочуть відновити популяцію оленів європейських у регіоні.
Водій з Литви Ромус Борисовас розповів, що в Україну привозить оленів не вперше. Тамтешнє підприємство вирощує їх для іноземних замовників.

«Сто оленів за 38 тисяч євро купило державне підприємство «Володимир-Волинське лісо-мисливське господарство», – говорить Віталій Каращук.
«Раніше у лісах Ново-Зборишівського лісництва олені не водилися, – каже єгер Олександр Сусь, – але умови для цих тварин тут сприятливі».
Крім оленів, в дику природу випустили дев’ять диких свиней, вирощених у вольєрі Ново-Зборишівського лісництва. Чисельність цього звіра на Волині також потрібно відновлювати, розповів мисливствознавець Григорій Биховець. До кінця року випустять ще 18 особин.
Зауважимо, за даними Міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Руслана Стрільця, через бойові дії пошкоджена третина лісів у державі. Це могло стати причиною міграції диких звірів у ліси Волині.

Зі слів мисливствознавця Віталія Каращука, взимку лісівники Волині робитимуть облік мисливських копитних тварин, тоді можна буде сказати, чи в області суттєво додалася популяція та чи була міграція тварин через бойові дії з інших регіонів України.

У жовтні на території Ново-Зборишівського лісництва у дику природу випустили 100 фазанів, вирощених у трьох фазанаріях цього лісництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 10 Листопада 2022 18:38
Ще б браконьєрам хтось руки повідривав би.
Юрий Показати IP 11 Листопада 2022 10:34
Не на довго,наші макаки з руж'ями швидко з ними розберуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus