USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинь і Люблін поглиблюють співпрацю

9 Серпня 2014 10:31
Європейські Дні добросусідства на Волині відбулися шостий рік поспіль. Проте лише цьогоріч програма заходу була дещо стриманою.

Нагадаємо, що на Волині заборонили «шабаш на кістках». Тобто, жодних гучних гулянь, святкувань та феєрверків не повинно бути у той час, коли в країні гинуть люди і щохвилини є реальна загроза прямої агресії Росії на територію України.

Адже лише цієї ночі країна-агресор, під приводом «миротворчої місії», зробила спробу ввести війська в Україну. На щастя, цю провокацію вдалося попередити.

Отже, 7 серпня відбулося відкриття Європейських Днів Добросусідства. Їх організовують на кордоні України та Республіки Польща, зокрема, у районі сіл Адамчуки (Грабівська сільська рада Шацького району) та Збереже (гміна Воля Угруська Влодавського повіту Люблінського воєводства), - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

У рамках Європейських Днів Добросусідства відбулося відкриття тимчасового пішохідно-велосипедного кордонного переходу Адамчуки-Збереже та V Міжнародна конференція «Наше Полісся, наш Буг».
Серед гостей були - голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, воєвода Люблінського воєводства Войчєх Вільк, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи та консул Генерального консульства України в Любліні Сергій Сидюк.
У рамках Днів Добросусідства відбулися:

- форум та конференція транскордонної співпраці;

- екуменічні молитви;

- футбольні матчі;

- кулінарні пікніки з традиційною кухнею;

- ярмарки народних ремесел, майстер-класи;

- інтеграційні заходи для дітей та молоді та ін.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, під час Міжнародної конференції, наголосив на важливості відкриття прикордонного переходу Адамчуки-Збереже з огляду на євроінтеграційний курс України та необхідність розвитку українсько-польських відносин у різних сферах життєдіяльності. Зауважив, що двосторонні взаємини починаються безпосередньо на прикордонних територіях між простими людьми, а кордон не повинен бути місцем, яке розділяє народи, а навпаки їх зближує.
Воєвода Люблінського воєводства Войчєх Вільк, своєю чергою, повідомив, що влада Люблінщини бачить Волинську область своїм стратегічним партнером та продовжуватиме роботу у напрямку розвитку активного співробітництва, у тому числі будівництва нового пункту пропуску «Збереже-Адамчуки». Адже, на думку воєводи, це дасть змогу повніше використовувати існуючий рекреаційно-оздоровчий потенціал суміжних територій і сприятиме розвитку перспективного міжнародного екологічного туризму та відпочинку.
Про роль ініціатив місцевих громад на польсько-українсько-білоруському прикордонні розповіла і керівник Секретаріату Єврорегіону «Буг» з польської сторони Галина Грабарчук.

Люблінський воєвода та голова облдержадміністрації домовилися про зустріч, яка відбудеться у вересні в Любліні Республіки Польща.

Нагадаємо, що Європейські Дні Добросусідства тривають з 7 по 10 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus