USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою збудували укриття

15 Січня 2024 16:47
Сховище завглибшки п’ять метрів розраховане на 600 дітей і має площу 605 квадратних метрів. Тут є медпункт, вбиральні, чотири зали для перебування ліцеїстів і технічні приміщення. Окрім того, захисна споруда забезпечена Wi-Fi роутерами, необхідним обладнанням для навчання та меблями.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Як зазначив очільник закладу Павло Боснюк, під час повітряних тривог в укритті можна проводити заняття, зокрема лекції. Також створено умови для відпочинку та ночівлі 200 дітей під час тривог уночі.

«Станом на сьогодні ми створили умови для всіх ліцеїстів, які навчаються у нашому закладі», – додав Павло Боснюк.

Будівництво захисної споруди тривало майже три місяці. На його зведення та облаштування виділили близько 22 млн грн. З них 12,2 млн – кошти субвенції з державного бюджету, а 11 млн – кошти обласного та місцевих бюджетів.

Читати ще: Для майже 200 учнів ліцею на Волині облаштували укриття: діти повернуться на очне навчання

Слід зазначити, що збудоване укриття передбачене під нульовий поверх майбутнього гуртожитку і має три виходи: основний, запасний та резервний.

«Захисна споруда зроблена для безпеки наших ліцеїстів, для наших майбутніх військових та прикордонників. Тож дякую усім, хто долучився до реалізації такого потрібного проєкту», – сказав голова ОВА Юрій Погуляйко, який відвідав новозбудоване укриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus