USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – чемпіонат України з боксу серед молоді

23 Лютого 2022 13:19
У Луцьку на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні стартував чемпіонат України з боксу серед молоді.

У змаганнях беруть участь близько 350 боксерів із 25 регіонів України. Це титуловані спортсмени, переможці та призери всеукраїнських і міжнародних змагань, повідомляє телеканал «Аверс».

Упродовж семи днів юнаки та дівчата змагатимуться за звання чемпіонів та можливість потрапити до збірної України.

Привітати спортсменів прийшло чимало представників влади, керівників спортивних установ та любителів боксу.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих видатних спортсменів-друзів Василя Лотоцького, Дем’яна Усика та Олега Фурса, яким і присвятили ці змагання.
«На цьому чемпіонаті представлені усі чемпіони та призери своїх областей для відбору в збірну команду України на Чемпіонат Європи, що відбудеться у квітні», – розповів технічний делегат Федерації боксу України Ігор Білецький.

Уже не вперше Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою стає центром таких масштабних всеукраїнських змагань. І саме тут навчався видатний волинський боксер Василь Лотоцький.

«Цей чемпіонат проводять уже кілька років поспіль. І від самого початку Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» його підтримує, – зазначила голова правління Фонду Катерина Шкльода. – Луцьк приймає нині найкращих боксерів країни, які представлятимуть Україну на світовій арені».
Відразу після урочистостей розпочалися поєдинки паралельно на двох рингах. Тут новачків немає – усі досвідчені, тому й оцінюють бої судді міжнародної категорії.

Першими на ринг вийшли Давид Ткачук із Донецька та Денис Роздольський з Івано-Франківщини. У перших двох раундах лідери змінювались, навіть з’явилася перша кров, що аж ніяк не рідкість у цьому виді спорту.

Під час останнього раунду було помітно, що обидва спортсмени втомилися, проте влучнішими були удари Дениса Роздольського, чим він і забезпечив собі перемогу.
Перед кожним поєдинком тренери ретельно готують своїх підопічних, даючи важливі настанови та підказками супроводжують впродовж усього бою.
Чималий досвід проведених поєдинків в Олександра Ярового з Вінниці (180, з яких 174 – переможні) дозволив йому й цього разу перемогти суперника з Черкас. Спортсмен застосував свою тактику ведення бою і став переможцем.

До слова, за право потрапити до національної збірної змагатимуься й восьмеро волинських спортсменів.
«Нині – свято спорту і сили духу. Дуже приємно, що саме Волинь приймає такий серйозний чемпіонат, – каже президент Федерації боксу Волині Володимир Купчак. – У цей складний для держави час ми показуємо, що Україна сильна, єдина й може дати перцю ворогам».

Фінальні поєдинки відбудуться 27 лютого, тоді й визначать чемпіонів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus