USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Волинському обласному військовому ліцеї підняли олімпійський стяг

26 Січня 2023 15:14
У Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні підняли олімпійський прапор. Урочиста подія відбулася з нагоди відкриття XVI зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

У заході, що відбувся на території ліцею, взяли участь голова обласної ради, очільник відділення Національного Олімпійського комітету України у Волинській області Григорій Недопад, перший заступник голови відділення НОКу Волині, депутат обласної ради Віктор Галан-Влащук, а також представники облвійськадміністраціі.

Право підняти Державний та Олімпійський прапори отримав учасник Олімпійських ігор, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Іван Банзерук.

Європейський олімпійський фестиваль триватиме до 28 січня на території трьох країн – Італії, Австрії та Словенії. Спортсмени з 48 країн Європи віком від 14 до 17 років змагатимуться у 12-ти зимових видах спорту.

Українську національну юнацьку збірну представляють 27 спортсменів, які виступатимуть у 9 видах спорту: біатлоні, лижних гонках, фристайлі, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні на ковзанах, шорт-треці, сноубордингу (паралельних дисциплінах та сноубордкросі).

«В нас вже є перші дві перемоги – золото виборола біатлоністка Олександра Маркушина і бронзову медаль здобула Наталія Казюк у змаганнях з фристайлу, – зазначив Григорій Недопад. – Впевнений, що перемоги українських спортсменів посилять довгоочікувану перемогу усій нашій країні».

Він також відзначив грамотою НОК України у Волинській області обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та подарував для вихованців закладу спортивний інвентар. Відзнаку отримав і начальник Волинського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Олександр Манахін за особистий внесок у розвиток олімпійського руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus