USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Волинському онкоцентрі коронавірусом перехворіла лаборантка

30 Травня 2020 15:34
Серед медперсоналу Волинського онкологічного центру був один випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Медик перехворів під час відпустки, сказав Суспільному директор онкоцентру Юрій Малімон.

Як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел, йдеться про лаборантку, яка заразилася і перехворіла під час відпустки.

Юрій Малімон розповідає: через карантин та відміну транспортного сполучення між районами багато пацієнтів не можуть дістатися до Луцька. Тих хто зміг доїхати до обласного центру, перш ніж госпіталізувати, тестують.

«Є певні незручності. Наприклад, у вівторок в мамологічному відділенні було заплановано 3 операції, з них 2 не відбулося через те, що не було результатів ПЛР. Якщо пацієнт дуже важкий, або здалеку приїхав, то ми робимо ПЛР тут», – каже він.

Наразі перш ніж потрапити на операційний стіл усі пацієнти Волинського онкоцентру, в обов’язковому порядку проходять ПЛР-тестування на коронавірус, розповів завідувач поліклінічного відділення Сергій Спетрук. Станом на 30 травня усі тести на COVID-19 в онкоцентрі негативні.

Гінекологічне відділення Волинського онкоцентру розраховане на 30 ліжок. Нині тут 17 пацієнток.

«Операцій графік на наступний тиждень розписаний весь», – розповідає завідувач відділення Тарас Рожанський.
Тетяна Мережко з Ковеля розповідає: приїхала в обласний онкоцентр на власному автомобілі. Нині чекає на результати ПЛР-тестування, щоб лягти на операційний стіл. Запевняє, що до операції морально готова.

У поліклінічному відділенні під кабінетами черги. Завідувач відділення Сергій Спетрук каже: «З моменту послаблення карантину пацієнтів збільшилось вдвічі, ми почали приймати і підозри на онкологічне захворювання, доброякісні новоутвори для того, щоб забезпечити їх лікування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus