USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Всесвіті менше місць для існування життя, ніж вважалося

13 Червня 2019 07:20
На даний момент вчені виявили близько 4 тисяч планет земного типу, значна частина з яких потенційно може мати потрібні умови для існування життя. Ці планети лежать в так званій «зоні життя», якою зазвичай називають район навколо зірки, де вода може існувати у рідкому стані на поверхні. А це головна умова для існування життя у тому вигляді, в якому його знає людство.

Однак, згідно з останнім дослідженням, опублікованим в Astrophysical Journal, кількість планет у зоні життя з потенціалом розмістити складні організми може бути меншим, ніж здавалося, пише УНІАН з посиланням на Newsweek.

Команда дослідників з Каліфорнійського університету виявила, що атмосфери багатьох планет в зоні життя можуть містити високий рівень токсичних газів, що обмежує «безпечну зону» для організмів, складніших за мікроби.

«Уявіть собі населену зону для складних форм життя, означену як безпечне місце, яке може підтримати багаті екосистеми, які існують на Землі сьогодні. Наші результати вказують на те, що складні екосистеми, як наші, не можуть існувати в зонах життя, згідно з традиційним визначенням», - пояснив співавтор дослідження Тімоті Ліонс.

Вчені використали комп’ютерне моделювання, щоб симулювати різні умови на планетах, такі як рівень вуглекислого газу. Команда виявила, що значно більша кількість цього парникового газу, ніж сьогодні існує в атмосфері Землі, потрібна для підтримки м’яких температур на більшості планет в зонах життя.

«Щоб підтримувати воду в рідкому стані на зовнішньому краї звичайної зони життя, планеті потрібно в десятки тисяч разів більше вуглекислого газу, ніж на Землі сьогодні», - сказав вчений Едвард Швейтерман.

«Це значно перевищує рівні, які будуть токсичними для людей і тварин на Землі», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus