USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Японії від коронавірусу помер четвертий пасажир Diamond Princess, – ЗМІ

25 Лютого 2020 11:51
У Японії у лікарні помер четвертий пасажир круїзного лайнера Diamond Princess.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцеві ЗМІ.

Телеканал NHK та низка японських видань повідомили, що померлому було понад 80 років, але подробиць про те, коли він потрапив до лікарні і чи його тест на коронавірус був позитивний, не наводять.

Загалом на лайнері зафіксували 691 випадок захворювання на коронавірус.

Як інформує Громадське радіо зі слів начальника відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максима Коваленка, майже всі українці, що перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess, не збираються евакуюватися в Україну.

На лайнері перебувало 25 громадян України, двоє з них зараз у лікарні. Всі вони – члени екіпажу. «Їхні зобов’язання визначаються контрактом, також враховується їхнє бажання. Поки що 24 з них повідомили, що не мають наміру зараз повертатися в Україну. Ще з одним українцем ще встановлюється контакт», — повідомив представник МЗС.

За його словами, посольство, МЗС і МОЗ готові до того, що думка українців може змінитися. У такому випадку планують вживати відповідні заходи.

Питання, чи повертатися в Україну, буде вирішуватись насамперед самими громадянами та власником судна, зазначив Коваленко.

Нагадаємо, першим пасажирам круїзного лайнера Diamond Princess, дозволили зійти на берег.

Лайнер Diamond Princess 20 січня відправився з японського міста Йокогама в двотижневий круїз за маршрутом Кагосіма — Гонконг — Окінава, який мав завершитися 4 лютого.

Однак з’ясувалося, що один з пасажирів, який зійшов на берег в Гонконзі, був заражений коронавірусом.

Станом на ранок 25 лютого, кількість випадків зараження новим коронавірусом сягнула 80 147, понад 27 тисяч одужали. Число летальних випадків зросло до 2699.

Пік епідемії коронавірусу в Китаї припав на 23 січня – 2 лютого і відтоді пішов на спад, повідомив 24 лютого голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus