USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Єгипті знайшли мумії з золотими язиками

27 Листопада 2022 00:47
Єгипетські археологи знайшли мумії з золотими язиками під час розкопок у мухафазі Менуфія. Артефакти було знайдено у некрополі Кесна (Quesna), що містить сотні гробниць різних періодів історії Єгипту.

Про знахідку заявив генеральний секретар Вищої ради старожитностей Мостафа Вазірі, повідомляє УП. Життя з посиланням на Міністерство туризму та старожитностей Єгипту.

У ротах померлих були розміщені золоті амулети у формі людських язиків.

Вчені припускають, що це робили для того, аби мертві могли спілкуватися в загробному житті та виступати перед судом давньоєгипетського бога Осіріса, пише Heritage Daily.
Археологи також знайшли залишки дерев'яних трун та кілька мідних цвяхів, золоті амулети у формі скарабеїв і квітів лотоса, посудини, які використовували в процесі муміфікації, та іншу поховальну атрибутику.
Доктор Айман Ашмаві, керівник одного з департаментів Вищої ради старожитностей, пояснив, що виявлена частина некрополя вирізняється унікальним архітектурним стилем.
Читати ще: 2800 років до нашої ери: показали найстаріше давньогрецьке місто під водою

Цей некрополь використовувався протягом трьох різних періодів часу, оскільки археологічні знахідки всередині, поховальні звички, напрямки поховання та способи розміщення мумій відрізняються на кожному рівні поховання.
Зокрема кладовище багато разів використовували у Пізній, Птолемеївський, а також Римський період.
Читати ще: Учені відтворили вигляд вагітної єгипетської жінки, яка померла дві тисячі років тому

Раніше у Кесні розкопували багато гробниць та інших пам’яток. На цьому місці поховання знаходили кам’яні труни та величезний саркофаг з чорного граніту.
Нагадаємо, у Єгипті археологи розкопали стародавній тунель, який може вести до гробниці Клеопатри. А в Італії знайшли понад два десятки бронзових статуй давньоримських часів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus