USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Учені відтворили вигляд вагітної єгипетської жінки, яка померла дві тисячі років тому

13 Листопада 2022 00:28
Команда польських дослідників проаналізувала забальзамовану жінку, яку умовно назвали «Таємнича леді». Передбачають, що вона померла 2000 років тому на 28-му тижні вагітності.

Про це пише ТСН з посиланням на Daily Mail.

Учені ретельно використовували її останки та череп для реконструкції. Тепер можна побачити, який вигляд мало її обличчя у І столітті до нашої ери.

Мумію знайшли на початку 1800-х років. Вчені з’ясували, що ця жінка жила за часів правління Клеопатри. Тоді місто Фіви було дуже жвавим. 1826 року мумію вивезли до Варшави. З її тілом було чимало амулетів для подорожі в потойбічний світ.

Нещодавно вчені провели реконструкцію обличчя цієї мумії. Італійська судова антропологиня та учасниця Варшавського проєкту мумій Шанталь Мілань зазначила, що кістки та череп дають багато інформації про обличчя людини.

«Хоча це не можна вважати точним портретом, череп, як і багато анатомічних частин, унікальний і демонструє набір форм та пропорцій, які з'являться на остаточному обличчі», – додала вона.
Нагадаємо, у Єгипті археологи розкопали стародавній тунель, який може вести до гробниці Клеопатри. А в Італії археологи знайшли понад два десятки бронзових статуй давньоримських часів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus