USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У ЄС першими у світі затвердили правила користування дронами

12 Червня 2019 08:49
Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) затвердило правила користування дронами в ЄС. Європейські правила містять технічні та експлуатаційні вимоги до безпілотників.

Про це повідомляє DW.

«Європа стане першим регіоном у світі, який має повний набір правил, що уможливлюють безпечну, захищену та стабільну діяльність дронів як для комерції, так і для приватного користування.

Загальні правила допоможуть стимулювати інвестиції, інновації та зростання в цьому перспективному секторі», – заявив виконавчий директор EASA Патрік Кі.

Зазначається, що правила необхідні для захисту громадян Євросоюзу. Вони також забезпечують вільний обіг безпілотників та рівні умови їхнього використання.

Згідно з технічними та експлуатаційними вимогами до дронів, починаючи з червня 2020 року оператори безпілотних літаків повинні зареєструватися в країні ЄС, де вони проживають або мають основну роботу.

Кожен безпілотник підлягатиме реєстрації – це дозволить відстежувати його у випадку необхідності.

«Правила, ухвалені EASA, замінять наявні нормативні приписи в окремих країнах-членах ЄС. Офіційно вони набудуть чинності протягом наступних 20 днів. Але на практиці їх почнуть застосовувати лише через рік, щоб дати країнам ЄС час для їх імплементації», – пише DW.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus