USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Росіянам заборонили в'їжджати в ЄС на авто

11 Вересня 2023 10:05
В Єврокомісії підтвердили трактування санкційного законодавства про те, що в росіян, які в’їжджають у ЄС, можуть відібрати авто, смартфон, ноутбук та інші цінні речі.

Про це йдеться у опублікованому роз’ясненні, передає Кореспондент.

У документі зокрема йдеться про те, що якщо росіяни в’їжджають на власному автотранспорті, то за нормативами ЄС – це вважатиметься нелегальним імпортом. Відповідно, такий транспорт буде конфісковано незалежно від того, з якими цілями і на який термін ввозиться транспортний засіб.

Жителям Росії, які хочуть в’їхати в ЄС, заборонено ввозити косметику, валізи, сумки, рюкзаки, гаманці, ряд предметів одягу, ноутбуки, фотоапарати, мобільні телефони, вироби зі шкіри та хутра, напівдорогоцінне та дорогоцінне каміння. Водночас, заборона не поширюється на золоті прикраси для особистого користування фізичними особами, які подорожують до ЄС.

На запитання, чи можуть громадяни РФ тимчасово, наприклад, у туристичних цілях, привозити з собою в ЄС особисті речі та транспортні засоби, які перебувають у санкційному списку, в Єврокомісії відповіли негативно.

Єврокомісія нагадала, що мета санкцій – значне послаблення російської економіки та позбавлення РФ найважливіших ринків для її продукції та суттєве обмеження її можливостей вести війну. Тому будь-яка інша інтерпретація санкційного законодавства позбавила б ці заборони їхнього сенсу та створила значні можливості для їхнього обходу, вважає відомство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus