USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У ЄС пригрозили Білорусі санкціями через насильство проти протестувальників

11 Серпня 2020 21:36
В Європейському Союзі вивчають можливість санкцій проти відповідальних за насильство щодо протестувальників у Білорусі. Також в ЄС заявили, що вибори в Білорусі не були ні вільними, ні справедливими.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із зовнішніх справ від 11 серпня, пише НВ.

В ЄС підкреслили, що влада Білорусі вдалася до неприйнятного насильства, внаслідок якого щонайменше одна людина загинула і багато хто був поранений. Євросоюз закликав негайно звільнити всіх затриманих і почати діалог із суспільством, пригрозивши, що відносини між ЄС та Білоруссю можуть погіршитися, якщо країна не зробить прогресу в галузі прав людини.

"...Ми будемо оцінювати дії білоруської влади щодо врегулювання ситуації, що склалася, і проводити поглиблений аналіз відносин ЄС з Білоруссю. Це може включати, зокрема, вживання заходів проти осіб, відповідальних за насильство, необґрунтовані арешти і фальсифікацію результатів виборів", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, у Білорусі 9 серпня відбулися вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного глави держави Олександра Лукашенка, який при владі уже 26 років. У ЦВК Білорусі стверджують, що перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,08% голосів), опозиційна кандидатка Світлана Тихановська нібито набрала 10,09% голосів.

Після закриття виборчих дільниць по всій Білорусі почалися масові протести. Сама Тіхановська була змушена виїхати до Литви.

У Мінську та інших містах акції протесту переросли в зіткнення протестувальників із силовиками і обернулися жорсткими затриманнями. Застосовувалися водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Клава Показати IP 11 Серпня 2020 22:06
Григорович ср...ти хотів на санкції. Білорусь була вже під санкціями. Ії ринок увесь у Евразійському союзі. А США при бажанні Лукашенка відразу піде на зустріч ...
Читач Показати IP 11 Серпня 2020 22:11
Без коктейлів Молотова в Білорусі нічого доброго не буде.
васько попердяйчик Показати IP 11 Серпня 2020 22:25
БАЦЬКА УСИХ В СТОЙЛО ПОСТАВИТЬ!
Прогноз погоди Показати IP 11 Серпня 2020 22:41
Білоруські *протестувальники* несуть пряму загрозу українцям. Тому, що у випадку , якщо їхній *майдан* переможе, мільйони білорусів невдовзі стоятимуть раком поряд з *ощасливленими* безвізом українцями на польських трускавках. Нерозумні білоруські скакуни навіть не здогадуються, що втрачають свою державу.
Анонім Показати IP 11 Серпня 2020 23:15
айяйяй! аніжєдєті!
555 Показати IP 12 Серпня 2020 01:07
Є такий автор Джин Шарп, він написав не одну книгу, як робити революції. Її доцільність та практичність суперова - кольорові революції відбулись в різних країнах. Грузія, Україна, колишні республіки Прибалтики, Єгипет і тд. Інше питання, а кому вони вигідні?! Як найперше, країні, де жив автор книги! Якщо ще хтось думає, що держави, які рулять гелполітикою турбуються станом економіки та всього іншого в інших країнах, то хай поставлять самі для себе питання. А чому їм це цікаво!? Невже так вболівають за когось???? Напевно, що ні, просто мають свій інтерес, який переважно завуальований для більшості
Степан Путана Показати IP 12 Серпня 2020 09:54
Через телеграмм біломайданом керують з Варшави. І це пшекам аукнеться.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2020 10:55
Плюйте на призывы с запада, наводите порядок, даже если это будет жестко.Иначе страну потеряете. Вопят те, у кого рыло в пуху провоцирующие беспорядки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus