USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обговорювали «царя» на Донбасі: у ЗМІ опублікували нові записи розмов Медведчука та Суркова

15 Березня 2021 20:19
У ЗМІ з’явились нові записи розмов між нібито одним із лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктором Медведчуком та експомічником президента РФ Владиславом Сурковим. Двоє чоловіків обговорювали схеми на окупованому Донбасі та Мінські угоди.

Записи розмов опублікув Обозреватель, посилаючись на власні джерела.

Всього на записах представлені три розмови між чоловіками, яких видання ідентифікує як «Віктора Медведчука» та «Владислава Суркова». Однак коли саме ці аудіо були записані ㅡ невідомо.

Чоловіки обговорюють призначення так званого міністра оборони «ДНР» Кононова, створення певної Ради міст та корупційні схеми на Донбасі, зокрема постачання готівки до Дебальцевого. Також на записах згадують Мінські угоди, щодо пунктів яких «Медведчук» мав передати деякі побажання «Владислава Суркова».

Раніше у ЗМІ потрапили аудіозаписи, на яких двоє чоловіків, чиї голоси схожі на голоси Віктора Медведчука та Владислава Суркова, обговорюють постачання електроенергії до Криму та обмін полоненими на Донбасі.

Запис розмови зробили нібито ще у 2014 році. Чоловіки на записі обговорюють схему постачання електроенергії на територію окупованого Криму, до якої залучена російська енергетична компанія «Інтер РАО» та її структури.

Також чоловіки на записі обговорюють обмін полоненими. Один із голосів, який видання ідентифікує як «Віктора Медведчука», згадує пропозицію взяти участь у звільненні полонених.

У Службі безпеки України повідомили, що наразі опубліковані у ЗМІ плівки досліджуються.

«Ці записи ретельно вивчаються слідчим та оперативним підрозділами СБУ щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення», ㅡ зазначив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Аудіозаписи з’явилися у ЗМІ на тлі інших скандалів, пов’язаних із депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком та наближеними до нього. 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Медведчука, його дружини Оксани Марченко, низки громадян РФ, а також проти цивільної дружини Тараса Козака Наталії Лавренюк.

Перед тим, 2 лютого, санкції запровадили проти Тараса Козака – народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» та соратника Віктора Медведчука. Під санкції потрапили й вісім компаній, які володіють телеканалами ZIK, «112 Україна» та NewsOne.

Окрім того, Рада нацбезпеки хоче повернути в держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Ним володіє ТОВ «Прикарпатзахідтранс» – компанія, що офіційно не належить Медведчуку, але, як вважається, пов’язана з наближеними до нього. Влада вважає, що частину проводу компанія отримала незаконно, а НАБУ порушило справу через привласнення цього об’єкта.

В ОПЗЖ санкції РНБО проти Медведчуків розцінюють як «спланований акт політичних репресій». А сама дружина Медведчука Оксана Марченко заявила про вимушений похід у політику та вступ до партії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 15 Березня 2021 23:43
Тут питань вже нема ! Тепер питання до влади !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus