USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У гуртожитку нелюдські умови для життя, - жертви обвалу

14 Червня 2012 09:22
Мешканці квартир, розташованих у 3-му та 4-му під’їздах обваленої 5-поверхівки на вулиці Рівненській, не в захваті від тимчасово місця проживання – гуртожитку Луцького педагогічного коледжу. Тут немає гарячої води, а людям не вистачає побутового начиння.
Про це вони розповіли 13 червня під час відвідин рівненськими експертами будинку-руїни.
Насамперед лучани переживають за своє майно, яке залишилося в квартирах. «Вчора дзвонили до хлопців в 2-ій ночі, щоб подивилися, щоб нічого не витягли», - сказала мешканка квартири із 3-го під’їзду.
Щодо умов проживання в гуртожитку, то їх люди називають поганими. Мовляв, немає гарячої води та не вистачає побутового начиння.
Також людям не до вподоби, що їх не забезпечують харчуванням, та й їжу доводиться готувати на одній спільній кухні.
«Умови не такі, як в готелі. Їсти не дають. Треба, щоб сніданки чи що… Привозили з ресторану. То, я там маю стояти на плиті і все з собою привозити», - бідкається пенсіонерка з поруйнованої будівлі.
Міський голова Луцька Микола Романюк повідомив, що нині мерія не має коштів, аби забезпечити харчування жителів гуртожитку.
З його слів, там ночувало 6 сімей. Точну кількість осіб не знає. «Хоча ми 28 кімнат забронювали і, якщо треба більше, то скільки потрібно житла – стільки й буде», - запевнив він.
Також мер сказав, що жителів 1-го та 2-го під’їздів з готелю виселяти не будуть. «Будуть жити стільки, скільки потрібно. До речі, це нам обходиться в 15 тисяч гривень щодня. Там вчора було 86 чоловік. Скільки сьогодні – не знаю», - зауважив посадовець.
Нагадаємо, вчора Луцька міськрада виділила 1,8 мільйона гривень для придбання нових осель власникам 8 квартир, які постраждали внаслідок руйнування будинку на вулиці Рівненській, 109.
Також обранці громади звернулися до керівників держави з проханням направити кошти на реконструкцію будівлі та придбання житла жертвам трагедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
О_о Показати IP 14 Червня 2012 09:31
Ппц,якщо це правда, що говорять люди.... я з них в шоці!! Можливо їм потрібно щей особистих перукарів, швейцарів та інший обслуговуючий персонал??? З гарячою водою, це так, певні незручності, але ж не потрібно бути такими ручними.
Ме и Же до О_о Показати IP 14 Червня 2012 11:51
О-о,А ці студенти, що там живуть теж з обвалених домів?
до речі Показати IP 14 Червня 2012 09:38
студенти, щоб ви знали завжди так живуть - готують на спільній кухні, один туален на поверх, гаряча вода по годинах, якщо є. не треба перегинати палицю (про їжу з ресторану).
XLX Показати IP 14 Червня 2012 09:54
А в 23 или 24.00 можно позвонить или обязательно в 2 часа ночи?! Возле подъездов милиция дежурит, то кто что-то вынесет?! :)
Микола Показати IP 14 Червня 2012 10:02
Вибачте! Але в готелі люди, які позбулися даху над головою, а в гуртожитку ті, хто не хоче жити в сусідніх під'їздах. Їх зрозуміти можна, тріщини і там інше..., але працюють експерти і дочекайтеся висновків! А хто обіцяв, що в гуртожитку будуть супер-пупер умови? І в тих людей гроші і цінності не пропадали, а цілі, так що можуть прогодувати себе, це не то що у тих, у яких все під завалами залишилося! Майте вже совість а ...!
От Показати IP 14 Червня 2012 10:45
От заодно хай влада зверне увагу, як живуть наші студенти - майбутня інтелігенція. Не живуть а виживають дійсно в умовах, аж ніяк не нормальних. Я як згадаю, як колись жила в четвертому гуртожитку ВДУ ім. Лесі Українки, то це просто жах був, не знаю, можливо зараз там щось змінилось на краще.
))) до От Показати IP 14 Червня 2012 11:12
четвертое общежитие еще нормальное. это вы второго и третьего не видели. ну студенты народ живучий, а пенсионерам оно ни к чему.
ex-Student до ))) Показати IP 15 Червня 2012 01:23
Да, общага №4-це була школа виживання,але на останнІх курсах навчання до цього вже так звик, що й не вірилось, що колись було страшно.
Справедливий Показати IP 14 Червня 2012 11:11
Оце така совість у наших людей.Один все життя проживе і від держави ні копійки не одержить.А їм ще подавай харчування.Дійсно у них, що пропало гроші,майно, воно усе ціле. Але ж ці люди хочуть під шумок біди собі нажитися, квартири одержали на халяву, а зараз ще хочуть нову одержати, бо в цій видать жити бояться.Та не розвалиться далі цей дом. А пострадали дійсно ці, що остались зовсім без квартир і горе людині цій хто загинув.Хто наглее, той умнее.Даввай їм готель і харчування, а їх що лишили пенсій і зарплат, квартири стоять все вціліло,міліція охороняє.Що ще хочуть ото да.Дбре,що дали дах над головою он молодь живе на зйомних квартирах і їм нічого бідним не світить за нашу зарплату, а то колись одержали халявне житло, а зараз ще й хочуть нове взяти.Порементуйте і назад в квартири свої хай вертаються, а ці гроші дайте молодим сім"я. а квартири дати тільки тим, з цього підїзду, які дійсно завалилися.
Тол1ку до Справедливий Показати IP 22 Червня 2012 20:03
Ти т1 грош1 проп'еш може. Ти не знаеш 1 не можеш знати, як т1 люди отримали квартири. Ти 1х за руку не в1в квартиру на халяву отримувати.
D Показати IP 14 Червня 2012 11:28
Привезіть і мені їжу з ресторану! А то надоїло вдома готовити!
МиколаЙЧИК Показати IP 14 Червня 2012 12:00
Так, правду кажуть, що коли сам не переживеш трагедії іншому не будеш вірити.А Ви шановні подумайте як цим людям живеться.Десь старенька бабуся, десь дитина маленька.Потрібна вода гаряча,їжу приготувати.Це ж не воєнний час, що так треба.Романюк розбудовує в центрі місна на Винниченка торговий центр, а людям квартир не може виділити, хоча б тимчасово.Я сам студент колишній, і в гуртожитку жив, проте студент це одне, а люди без даху над головою це інше.
Жертва до МиколаЙЧИК Показати IP 15 Червня 2012 23:21
Дякую за підтримку!Цим людям дійсно не зрозуміти чужого горя!
City Показати IP 14 Червня 2012 13:37
С квартир их никто не выгонял!!! А квартиры, из которых они в общежитие перебрались в не плохом состоянии! Ну если ремонт больше 10-ти лет не делать, то конечно и потолок в трещинах будет и щекатурка облетать начнет... Вы-бы посмотрели на квартиры некоторых "крикунов", а потом-бы и делали свои выводы, а только лишь-бы бла-бла-бла!
Вампі Показати IP 14 Червня 2012 14:26
Тиць-здиць! "Студент це одне", студенти теж люди, може ви цього не знали.Слава Богу мій син має змогу, навчаючись, жити в себе вдома. А в мене серце просто щемить, як бачу тих дітей, особливо тих, які приїхали вчитись після дев"ятих класів, знаючи в яких умовах їм здебільшого доводиться жити - ні поїсти нормально приготувати, ні душ прийняти,ні попрати, ні відпочити - ну кам"яний вік просто. Може комусь це і байдуже, але мене колись той чортів общазький побут просто убивав. Брр, не хочу нізащо повернення тих "щасливих" студентських років саме через це.
міськсес Показати IP 14 Червня 2012 16:22
до нас ніхто не звертався. а дарма. ми відповідаємо за те, в яких умовах живуть люди.напишіть:хто,де, як і фото
Катя Показати IP 15 Червня 2012 01:20
Люди з третього четвертого під'їздів кажуть,що в низ щілини в стінах з палець,а ви кажете живіть там далі... Я проживаю в 105 будинку(прилеглому)і здається,мене це не мало б стосуватися,а я зі стану шоку ще і досі вийти не можу,бо прокинулась від шуму обвалу...а ви кажете,що люди "під шумок"і собі хочуть нове житло. Да жили ь усі
Леді Гараніна Показати IP 15 Червня 2012 11:00
Люди починають потрохи нагліти. Це вочевидь. Скоро питання перестане бути таким актуальним, з*являться у мерії інші поточні питання і гуртожиток буде за щастя. До речі, а постраждалих забезпечили умовами для комфортного перегляду чемпіонату Європи з футболу? Закупити пару плазм не такі великі гроші...
ЖЕЛАЮ, ЧТОБЫ ВСЕ Показати IP 15 Червня 2012 12:07
Слухайте ВСІ!!! Що це Ви всі тут розквакалися, як ті жаби на болоті?!! Самі візьміть і поживіть у цих умовах...і будете думати за плазми, ресторани і іншу дурницю. Люди правильно говорять, і правильно вимагають. Коли дивишся оффіційне і неофіційне телебачення:виступів теперішніх можновладців, то відразу кидається в очі їхня недолугість і розгубленість у діях. А постраждалим потрібно було голосніше заявити про себе, щоб не тільки Вікно в Америку та Російські телеканали говорили про цю подію,а під час Євро-2012, різні неординарні події в Україні приймають особливий наголос. І це потрібно використовувати. Як говориться на війні будь-які методи годяться. Щоб тут в онлайні оперетори CNN цілодобово чергували. Нормальний розголос, за собою дав би і потрібні результати. Ніхто ж би з ОЦИХ не захотів би теплого місця залишати. Коли були події в Новочеркаську, то усі сліди замели за ніч, і все по новому заасфальтували ну і т.д. І таких прикладів гора. Був би добрий німець з нагайкою для теперішніх місцевих чиновників. І проблем не було. Вони просто не виникали. Борітеся поборите. Мда, останні квартири віддають ті, що для спортсменів....сміх та й годі. P.S. Сьогодні говорив по Скайпу з Францією, то перше, що запитали, як там Євро? І чи дійсно у нас все так погано. Національне і регіональне телебачення у новинах показує все у зовсім інших фарбах, ніж українські ЗМІ. Вболівальники показують як вони живуть, що їдять, рівень сервісу, облаштування стадіонів, головний висновок, що гроші пішли не за призначенням. Ну і так далі.
Стас Показати IP 15 Червня 2012 12:43
А деякі спритні "постраждалі" вже кинулись прописувати до себе в квартири родичів, сподіваючись получити по декілька квартир.
Саша Показати IP 15 Червня 2012 13:01
Ну й до ср....ки твої Вікна в Америку, Російські телеканали, разом з твоєю Францією. Ну покажуть вони і розкажуть, а хоч чимсь суттєвим допоможуть? Розгрібати всеодно доведеться тим хто на місці, якими б поганими вони не були.
Галина Показати IP 15 Червня 2012 13:54
Хто б що не писав, а людям - біда. Тому перестаньте цей словесний ср....ч та перекажіть постраждалим хто скільки може. Не дай Бог комусь із нас таке пережити.
Юлія Показати IP 15 Червня 2012 15:53
Оце поперло нашій владі. Знову намалювалась можливість легенько заробити грошенят. Алюди постраждали, то фігня, поживуть в гуртожитку без зручностей, заспокояться трохи, та й знову в свої квартирки до гарячої води. Літо триває всього 3 місяці, і в студентів канікули тільки до 1 вересня, а далі що? А новеньке житло отримають родичі можновладців, ну і пару сімей з будинку 109, для замилювання очей простому народу.
Я з Луцька. Показати IP 15 Червня 2012 15:55
Наглості не має придєлу, дякуйте і за те. Вони вже всі хочуть квартири в новобудовах, і їх не цікавить чи придатний будинок чи ні.
Romanse до Я з Луцька. Показати IP 25 Червня 2012 19:33
Придатний-придатний..... Якщо у Вас однок1мнатна, пом1няйте без доплати на Р1вненськ1й 109 на трьохк1мнатну....
УКБ Показати IP 15 Червня 2012 21:06
А в палатку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus