USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькій мерії – корупційний скандал. Соколовська здивована

16 Березня 2010 10:14
Начальника управління освіти Луцької міської ради піймали під час отримання хабара - повідомили учора в ефірі програми новин «На часі» на телеканалі «Аверс».
«Як повідомили достовірні джерела, за службовим кабінетом начальника управління освіти Луцькради Сергія Калуша правоохоронці пильнують уже кілька місяців. Дії посадовця фіксувалися через спеціально встановлені камери відеонагляду.  Відтак міліціянти нагодилися якраз, коли головний освітянин міста одержував певну суму грошей», – йдеться у сюжеті «Аверса».
«Біля приймальні цілий день несуть варту озброєні бійці спецпідрозділу. Зайти до середини не дозволяють, мовляв, там зараз проводяться оперативні дії. Правоохоронці, які вештаються управлінням освіти немов води в рот понабирали, що роблять не розповідають, обходяться відмовками»,  - розповідали у вчорашньому відео журналісти «Аверса»
«Між тим, що відбуваэться в кабінеті начальника, навіть підлеглі не знають. Розповідають, міліція вдерлася сюди ще перед обідом. Чого прийшли – не розголошували, та й самих працівників застерегли, аби тримали рота на замку» - розповів автор сюжету.
Жіночий голос, знятий прихованою камерою, (у кутку екрана  напис: «Знімає прихована камера»), який, очевидно, належить працівниці управління освіти, розповів: «Чесно сказати – нічого не можу вам пояснити. Представилися, що це міліція, до мене працівник підійшов, представився, хто він - Володимир Миколайович. Сказав мені дати посадову інструкцію, розпорядження міського голови про призначення, всі лікарняні, які були, відпустки – оцю всю інформацію. Ми швиденько зібрали… Він представився, що це міліція, служба у справах боротьби з економічною злочинністю»
«Джерела стверджують, що Сергія Калуша впіймали у його службовому кабінеті, під час одержання грошей. Близько півтисячі гривень посадовець взяв в обмін на послугу, яку обіцяв зробити, скориставшись своїм службовим становищем», - розповіли в ефірі «Аверса».
Під час оперативної наради у стінах мерії сьогодні, 16 березня перший заступник луцького міського голови Лариса Соколовська, коментуючи ситуацію, закликала державних службовців не «підставляти імідж» міськради і виконкому. «Я теж є представником виконкому і не хочу працювати в установі, де існують подібні проблеми», - сказала Соколовська. Вона наголосила на тому, що нічого не знає про вчорашні події.
Заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк сказав, що не може підтвердити інформацію про те, що Сергій Калуш піймався на хабарі. «Потрібно питати в того, хто дав вам таку інформацію. Наразі ніхто не має достовірної інформації про те, що відбулося в управлінні освіти», - сказав Пархом’юк. 
Нагадаємо, що у січні 2010 року у хабарництві звинуватили начальника управління округу «Луцьк-Схід» Юрія Ющука. Чиновника звинуватили у тому, що він вимагав у місцевого підприємця 200 доларів за «неперешкоджання йому в підприємницькій діяльності».
Минулоріч тривала «епопея» із звинуваченнями у хабарництві депутата Луцької міської ради Дмитра Москвича. Додамо, що Верховний Суд ще раз підтвердив його невинність.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
VSC Показати IP 16 Березня 2010 10:34
Соколовська здивована, а я - ні.
Знаюча Показати IP 16 Березня 2010 10:41
До речі, гроші за утримання дитини у дитсадку батьки сплачують не в касу, а просто вихователям. Ніякої квитанції ніхто не отримує. Так в усіх луцьких дитсадках. Це нормально?!
Мама Показати IP 16 Березня 2010 11:07
Ще потрусили б директорів шкіл, які дають так звані "відкати" із зібраних батьками коштів, чиновникам, в тому числі і Сергію Калушу.
Українець Показати IP 16 Березня 2010 12:50
Продажні чиновники,Соколовська не чим не краща,раз вона здивована.
Паша Показати IP 16 Березня 2010 14:44
Нажаль із проблемою хабарництва в нас розпрощатися люди не хочуть(((
тато Показати IP 16 Березня 2010 16:23
Шиба і Соколовська тупо зливають усіх своїх людей. Одних самі мочать і звільняють, інших віддають ментам щоб ще погрітись в кріслах. А навіть ніхто(!!!!!) не заступився ані за Ющука, ніхто не допоможе й Калушу. З ким же ви залишитесь?
Богданівна Показати IP 16 Березня 2010 16:44
Підстава - чистої води, хабар в півтисячі гривень - сміхота. Є у Калуша знана пані заступниця, котра спить і бачить себе на його місці. Якщо ЄЦ допоможе їй прорватися - освітяни міста поплачуться
ВВс Показати IP 16 Березня 2010 17:53
Певно так само сталося, як з головним лікарем центру здоровя: спочатку йому "хтось" допоміг влаштуватися на роботу, а коли побачили, що у хлопця все виходить, то вирішили позбутися, а заодно і звалити свої оборудки на його плечі. Слідчі хлопця через пів-року відпустили, бо на нього нічого не було. то ж думаю і тут така ж справа... Кажуть стукачем в УОЗ є молода незаміжня особа, яка хоче влади. Тож і тут, шукайте серед своїх таких "сексот"
освітяни Показати IP 16 Березня 2010 17:58
Про ту заступницю цікава історія. Де взялася? Чи може вона достойніша з усіх вчителів?Ні! Звичайна пліткарка, яку з 23 школи вигнали з тріском. Тільки клеїть з себе такого незамінного організотора. Не стала вона авторитетом для освітян і жодної реформи не запропонувала. Ще довго будемо сплачувати внески батьківські у чорний сейф, поки на посадах сидітимуть не трудяги, а крашені кралі з розумними очима. Не здивуюся, якщо то вона і підставила шефа, а про авторитет міськради вона ніколи і не думала, бо має інші накази від свого кумира Бондаря
вчитель Показати IP 16 Березня 2010 18:07
Калуша звісно шкода.Нормальний він чоловік, тільки трохи слабкий для цієї посади. На мою думку Пархом"юк А.І. усі свої чорні справи з робив його руками (маю на увазі тендери на харчування, покрівлі шкіл і т.д.), от Калуш і дістане за всіх, а великий заступник і далі буде ходити квіти покладати, бо що він ще вміє - то для освітян загадка, принаймні для тих, з ким я спілкуюся
я Показати IP 16 Березня 2010 18:11
Важко уявити, щоб колись Махомеда так киданули. Чи то демократія і правопорядок в країні за Януковича починається, чи то Шибу вже ніхто в грош не ставить, бо такі дрібні "дякування" скрізь і всюди, не лише в міськраді
освітяни Показати IP 16 Березня 2010 19:00
Не відволікайтеся від теми. Хабар взяв Калуш, а не Кревська. А де взялася Кревська то інша тема. Нам простим смертним не зрозуміти такого об"єктивізму пана Шиби
РОНІН крок Показати IP 16 Березня 2010 19:46
Це мені нагадало один анегдот: Колгосп купив нового «бика-осеменителя», ну щоб поголів’я покращити. На наступний день телефонує голова колгоспу (Г) до зоотехніка(З): Г: Ну як там наш бичок? З: Поїв, поспав, погуляв. Трахнув рябу корову. Г:Петрович, ми з тобою виховані люди не кажи «трахнув», кажи «здивував». Завтра зателефоную. На наступний день: Г: Ну як там наш бичок? З: Поїв, поспав, погуляв. Трахнув рябу корову. Г: Я ж тебе просив, не «трахнув», а «здивував». Ще через день: Г: Ну як там наш бичок? З: Поїв, поспав, погуляв. Дуже здивував рябу корову. Г: Як цеНепонимающий Дуже здивувавНепонимающий З: Трахнув білу!
Михайло Наход Показати IP 17 Березня 2010 00:28
Мені здається, що все це добре спланована спецоперація, яку зініціювали близькі до освіти особи, які симпатизують "новій" владі. Дуже все виглядає продумано. І зацікавлених вже "призначили" і по вищому міському начальству удару завдали.
Справедливый Показати IP 17 Березня 2010 08:30
Если это правда, так им и надо, а то и так зажрались там страху нету. В наглую в кабинетах уже взятки берут. Чему только современных детей не учат современные "главные учителя" :)
Справедливый Показати IP 17 Березня 2010 08:53
Почему вы удивлены Лариса Соколовська?? От своих же недочетов и недосмотров, как представителей власти? Так не работайте, увольняйтесь, ваша власть показала, что коррупция процветает, а вы с ней не боретесь.
Справедливый Показати IP 17 Березня 2010 08:55
Михайло Наход - никто там ничего не планировал, я уверен, просто так совпало, не усложняйте то, что уже очевидно давно. Коррупция везде есть, и никто с ней не борется потому как тяжело бороться с самим собой.
голос Показати IP 17 Березня 2010 09:55
З майбутнім призначенням вусатого клоуна Башкаленка буде конкурс на зайняття посади в державних органах влади та органах місцевого самоврядування. А конкурси на зайняття посади, згідно ЗУ "Про державну службу" та ЗУ "Про службу в органах місцевого самоврядування" створено для таких лохів, як ми. За все треба у цьому житті платити, панове! Ціни, доречі всім відомі, трішки покрутіться біля міських Рад та облдержадміністрації. Познайомтесь з кимось із депутатів а ще краще з працівникам виконкомів.Налаготьте контакти, випийте кави і до роботи. Орієнтовні ціни на зайняття посад від Башкаленка(в у.о).: 1.Мер або голова облдержадміністрації -від 1 млн. 2.Заступники - 150-300 тис., в залежності від напрямку кураторства. 3.Нач.управлінь або департаментів - 50- 100 тис. 4.Нач.відділів або служб - 10- 20 тис. 5.Гол.спеціалісти, спеціалісти -2 -8 тис. Ціни подані з похибкою 10%, в залежності від міста, якості посади, близкості претендента (рідня,куми,друзі, політичні та партійні взноси тощо) та інших уподобань (сексуальні стосунки, людські слабкості тощо). Збирайте гроші панове!Чекаєм бажаючих попрацювати.
Знаючий Показати IP 17 Березня 2010 10:03
Михайлу Находу. Не прикривай своїх однопартійців. Бо всі хабарники - це члени Нашої України. Не треба брати хабарів - то ніхто ніяку спецоперацію не організує. А вам би лише бабло з людей косити.
Ай яй яй Показати IP 17 Березня 2010 10:12
Місцеві вибори стартанули. Копають не під Калуша, копають під Шибу. аверс майстерно використовує правила вибіркової справедливості. А замовна справедливість наступна: Калуш отримав від міськвиконкому аж 36м.2 кавртиру у центрі. І чисто випадково це стає відомо після рейду правоохоронних органів до міського управління освіти. А розкошував начальник до цього з дружиною та двома дітьми у одній кімнаті гуртожитку. і розкіш ця тривала досить довго, як вчителював, керував адже усе його становлення відбувалося на очах багатьох освітян. Нездоровий ажіотаж справедлива телекомпанія зчинила не за прокурорами, суддями, а, правильно, над освітянином. Молодці, так тримати!, ще треба розвінчати якогось злісного хабарника - директора ФАПу у камінь-каширському, або маневицькому р-ні. Адже там теж беруть хабарі: вивезеною гноївкою, на фазенду хабарника, пляшкою самогонки вигнаної з порушенням правил санітарії (санітарні лікарі агов ви де? тут для вас роботи непочатий край). Сумно, цей спектакль розгорнули політичні опоненти міського голови, які геть не кращі Шиби.
вчитель Показати IP 17 Березня 2010 10:53
Шкода Калуща відверто, репутацію зіпсували практично назавжди, бо освітяни навряд чи таке забудуть. До несправедливості потрібно звикати, бо це тільки початок. А ще з дапомогою найкращого телеканалу "Аверс", який день і ніч полює за корупціонерами. Показали б вони краще хатину у Буратині свого шефа Величка, (побудовану за брудні гроші замовних ефірів і привласнення комунального майна)а не двокімнатну квартиру Калуша, яка після багаторічного проживання в гуртожитку справді хоромами для них видалася. Безсовісні Ви, панове писаки і знімаки, бо журналістами це складно назвати.
Марина Показати IP 17 Березня 2010 11:48
А он дедушку не бил, а он дедушку любил)))
впевнений Показати IP 17 Березня 2010 12:02
Треба виключити інтернет працівникам мерії. От куди йдуть гроші на офісних нероб, які тільки й те роблять,що з 8.00 до 17.00 за компами в соціальних мережах сидять і засипають коментами усі інформаційні повідомлення які стосуються шиби і його команди.
впевнений Показати IP 17 Березня 2010 12:11
Треба виключити інтернет працівникам мерії. От куди йдуть гроші на офісних нероб, які тільки й те роблять,що з 8.00 до 17.00 за компами в соціальних мережах сидять і засипають коментами усі інформаційні повідомлення які стосуються шиби і його команди.
Володимир К. Показати IP 17 Березня 2010 12:19
Для «Ай яй яй», «Вчителя» та інших службовців - Панове службовці Ви ж всі так декларуєте європейські цінності так виступаєте за демократію але як показує практика самі за європейськими принципами жити не бажаєте. Ніхто не говорить, що державним службовцям не потрібно надавати житла. Державний службовець це той же громадянин і якщо в нього є потреба в житлі, будь ласка є черги є загальні для всіх умови надавайте але будьте публічними не ховайтесь як останні злодюжки по підворотніх… А щодо останніх сюжетів на «Аверсі» то хто ще це зробить як не вони?
Володимир К. Показати IP 17 Березня 2010 12:45
Так звісно у всьому винен Аверс та інші ЗМІ, що показали та міліціонери, що зловили…
коментар Показати IP 17 Березня 2010 14:02
ура
Читач Показати IP 17 Березня 2010 15:36
Чомусь впевнений, що Володимир К. - це Володимир КРивович - відданий аверсівець
оля Показати IP 17 Березня 2010 16:53
калуш хороша людина
Маша Показати IP 17 Березня 2010 17:37
Ну звісно хороша і тому йому і вирішили подякувати :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus