USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

У луцькому монастирі відкриють музей

24 Вересня 2011 14:28
У старовинному приміщенні колишнього братського монастиря у Луцьку відкриють єдиний в державі Музей історії Луцького Хрестовоздвиженського братства XVII - XXI століть.

Про це пише «Волинь-нова».

Спільними зусиллями його зорганізували: правонаступник Луцького історичного братства - Волинське крайове Братство святого апостола Андрія Первозваного і Волинський краєзнавчий музей.

Перший в Україні музей історії братської організації збудований на науковому образотворчо-документальному матеріалі, художніх творах волинських малярів Олександра Дишка і Володимира Жупанюка. Експозицію доповнюють оригінальні церковні предмети з колекції Волинського краєзнавчого музею.

Раритетами новоствореного музею є стародруки з бібліотеки Луцького братства, документи про фінансові операції луцьких братчиків, метричні книги Хрестовоздвиженської братської церкви та, власне, товстелезні стіни братського монастиря.

Урочисте відкриття новоствореного музею розпочнеться на свято Воздвиження Чесного Хреста, 27 вересня, із Святкової літургії архієпископа Луцького і Волинського Михаїла.
Довідково:
Луцьке братство розпочало свою роботу у 1617 році.
У складних умовах відсутності власної держави, денаціоналізації і окатоличення українського суспільства братство ставило амбітне завдання відродження втрачених позицій Української православної церкви.
На цьому шляху братство об’єднало зусилля всіх верств волинського населення - князів і шляхти, міщан і селян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрко Показати IP 24 Вересня 2011 23:08
До кого можна було б звернутися, щоб поповнити музей власними історичними розвідками з цієї теми?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus