USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - благодійний концерт. ФОТО

25 Січня 2012 13:38
18-ий Різдвяний благодійний концерт для дітей-сиріт відбувся у кінотеатрі «Промінь». Дійство тривало увечері 24 січня відвідало чимало волинян.

Традиційно концерт відбувся з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Як і минулими роками, зал кінотеатру впродовж кількох годин, поки тривало дійство, був переповнений.

Головна мета концерту – зібрати кошти. Їх згодом роздадуть на потреби дітей, які волею долі втратили батьків. Як зауважив митрополит Ніфонт, з часу, коли був організований перший концерт, вдалося зібрати понад мільйон гривень. Лише минулого року - майже 200 тисяч.
Також традиційно захід, зініційований духовенством, підтримала влада. Цього разу концерт відвідали заступник голови ОДА Олександр Курилюк і Луцький міський голова Микола Романюк.

Олександр Курилюк у своєму виступі нагадав, що в області приблизно - 1 тисяча 900 дітей-сиріт. Серед них лише 230 діток мешкають в прийомних сім’ях, яких на Волині - 59. Зокрема, на Волині - 19 будинків сімейного типу.

Решта таких особливих дітей мешкає в інтернатах і про них піклується лише держава, - зауважив посадовець і додав, що найбільше ці маленькі волиняни потребують щирої людської уваги, доброго слова, поради.

«Такі заходи відкривають в наших душах джерела християнських цінностей – любові, милосердя, щирості. Тому хочеться, щоб ми по життю з цими цінностями, із високими, чистими помислами йшли завжди. Щоб мали час і можливість звернути увагу на того, хто поряд, може підставити плече, допомогти» - зазначив Курилюк.

До слова долучився Микола Романюк, який наголосив: «Я щиро вірю в те, що в цьому залі знаходяться всі ті люди, які небайдужі до діток-сиріт, до тих дітей, в яких сьогодні є проблеми. Хочу подякувати кожному з вас за те, що ви сьогодні тут, за те, що ви берете участь у такій дуже гарній справі і нехай Бог сторицею вертає кожному з вас за ваше милосердя, за ваше добро».

Посадовці також подякували митрополиту Ніфонту за його ініціативу проводити щороку такі благодійні концерти. Владика, своєю чергою, подякував владі за підтримку заходу, бо «це робить нас ще більш згуртованими і закликає до кращих благодійних акцій».

Після виступів посадовців і митрополита Ніфонта розпочалася основна частина концерту. На сцені колядували малі та юні, відтворювали сценки з життя знедолених сиріт і тих, хто прийшов їм на допомогу, семінаристи співали церковних пісень.

Згодом подяку організаторам концерту висловила також Голова Волинського відділення Дитячого Фонду України Олена Грінченко.
Невдовзі зібрані в межах благодійного концерту кошти розділять поміж волинськими закладами, де опікуються дітьми-сиротами.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Каріна Показати IP 25 Січня 2012 14:29
Дійство тривало увечері 25 січня відвідало чимало волинян. увечері? сьогодні 25 число і лише день
Мирослав Ватащук до Каріна Показати IP 25 Січня 2012 15:33
Дякую!
юрій Показати IP 25 Січня 2012 18:33
молодці
Geo Показати IP 25 Січня 2012 18:37
Молодці!А хтось каже москалі...Це спрвжні патріоти.УПЦ КП ТАКОГО НЕ ЗРОБЛЯТЬ НІКОЛИ
Лучанин Показати IP 26 Січня 2012 10:02
Концерт був дуже гарним, багатоплановим і міг задовольнити різноманітні смаки. Мені дуже сподобались виступи "Божичів" та бандуриста Тараса Компаніченка та лірника Лесь Смика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus