USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У Луцьку - нова «п'ятнадцятка»

12 Квітня 2013 15:13
У Луцьку з’явився новий автобус німецької марки Neoplan, який їздить на маршруті №15а.

Про це повідомляє Під прицілом.

Маршрут №15а обслуговує за тимчасовим договором Луцьке підприємство електротранспорту. Однак, новий автобус не належить ЛПЕ – його обслуговує приватний перевізник.

Зокрема, за тимчасовими договорами на перевезення маршрут №15а ЦУМ – проспект Молоді – ЦУМ має обслуговувати 8 одиниць техніки. Така ж кількість автобусів обслуговує і маршрут №15. Так, Луцьке підприємство електротранспорту на ці маршрути має виводити 16 автобусів одночасно. Для цього кілька років тому ЛПЕ за бюджетні кошти закупило 41 автобус марки «Богдан».

Загалом, ЛПЕ обслуговує окрім маршрутів №№ 15 та 15а, ще й маршрути 9а, 16, 19, 25, 26, 28, 29, 30, 32. Тож відповідно до тимчасових договорів на обслуговування маршрутів необхідно щонайменше 88 одиниць техніки. Наразі ж КП «Луцьке підприємство електротранспорту» має на своєму балансі лише 49 автобусів для міських пасажирських перевезень. Це 23 автобуси марки «Богдан» А069, 25 великих автобусів марки «Богдан» А144 та 1 автобус марки «Богдан» А092.

Таким чином, 25 великогабаритних автобусів пасажиромісткістю 80 осіб, мало би вистачити для обслуговування найбільш насичених маршрутів - 15 та 15а, адже вони їздять лише по цьому маршруту. Проте, директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Іван Грицанчук розповів, що їх не вистачає.

«ЛПЕ обслуговує маршрут 15 і 15а за тимчасовим договором. На маршрут недавно вийшов автобус марки «Neoplan», ми здаємо тільки один у маршруті бо не вистачає своїх. На це є відповідні погодження», - розповів Іван Грицанчук.

Разом з тим, інформацію про те, що обслуговувати маршрут №15а вийшов приватний перевізник у складі 1 одиниці техніки, підтвердив і нинішній начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк.

«Обслуговує цей маршрут ЛПЕ, але недавно поставили і автобус приватного перевізника. Усе погоджено виконкомом», - підтвердив посадовець.

Зокрема, ще 29 січня цього року виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення «Про залучення резервного автобуса на міські автобусні маршрути №15 та №15а», зважаючи на зниження пасажиропотоку в окремі дні тижня (понеділок, субота, неділя),

Автобус NEOPLAN №4009 низькопідлоговий, обладнаний трапом для заїзду інвалідним візком осіб з обмеженими фізичними можливостями. У ньому, як і у решті «п’ятнадцяток», працюють кондуктори, проте квитків вони не видають.

«Квитків не дають. Каже кондуктор, що вони у водія на зберіганні. Більше того, вчора сказали, що у них проїзні не діють, бо це вже приватний маршрут, а проїзні діють лише в маршрутках підприємства електротранспорту. Тож довелось платити. А ще вони дуже незручні. Так, є спуск для візочників і мам з колясками, зате в середині не розвернутись – сходинка на сходинці і проходи дуже вузькі. То як ті корейські «гробики» такі ж незручні», - розповіла одна з пасажирок Галина Семенюк.

Ні начальник управління транспорту Анатолій Миронюк, ні директор ЛПЕ Іван Грицанчук не розповіли, що стало причиною того, що великогабаритних автобусів не вистачає для обслуговування маршруту № 15 і 15а, а також коли з’явилась потреба залучати приватних перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
andriy1983 Показати IP 12 Квітня 2013 15:39
Незручні????? Оце вже наклеп!!!!! Я не маю жодного відношення до того підприємця(доречі хотілобся знати хто він і подякувати звінком в міську раду). Я от нещодавно повертався додому з роботи. Потрапив в ту маршрутку. Був уже приємно здивований - водій уважний, повідомляє про зупинки, відкриває передні двері(чого не роблять вдії 15-к).маршрутка тепла та зручна. Я ще тоді прийшов під враженнями додому і розказував рідним. Побільше б таких маршруток з такими водіями (не знаю імені водія, розмовляв російською). Людина вміє робити свою роботу!!!! А прочитавши статтю - стало неприємно за таку відверту неправду
ViNaPa Показати IP 15 Квітня 2013 14:16
Сьогодні їхала ним, класний і комфортний, мені сподобалось. А це ниття постійне, не зручно не добре, і те не так і то не то, надоїло вже. Ботани, їздіть на таксі, якщо вам все не так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus