USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку горів супермаркет

19 Березня 2011 12:53
Близько опівночі 19 березня трапилась пожежа у супермаркеті «Салют», що на вулиці Конякіна у Луцьку.
Сигнал про пожежу надійшов до оперативно-диспетчерської служби міста від системи пожежної сигналізації, - повідомили у центрі пропаганди УМНС області.
До місця події виїхали чергові підрозділи частини спеціальної пожежної техніки та №1 – всього чотири автомобілі.
Рятувальники встановили, що осередок загорання знаходиться всередині магазину.
Оскільки все приміщення було повністю заповнене димом, керівник гасіння пожежі начальник варти СДПЧ-1 старший лейтенант служби цивільного захисту Іван Онопчук наказав бійцям МНС включитись в апарати на стиснутому повітрі для захисту органів дихання та на чолі ланки газодимозахисників рушив всередину.
Вимкнувши світло на загальному електрощитку, пожежники приступили до гасіння пожежі.
Їм на допомогу в непридатне для дихання середовище через декілька хвилин рушила друга ланка газодимозисників з числа бійців частини спеціальної пожежної техніки.
Для гасіння пожежі рятувальники застосували водяні стволи, що дозволяли не тільки швидко приборкати вогонь, але й не пролити зайвої води в торговому закладі.
Спільними зусиллями стихію зупинили через 17 хвилин, а ще за півгодини остаточно приборкали.
Над з’ясуванням всіх обставин лиха на місці події працює спеціально створена комісія. Найімовірнішою причиною лиха розглядається коротке замикання електричної мережі.
Вогонь знищив холодильну вітрину, стіл, деяку оргтехніку та торговий термінал. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав, а сума збитків встановлюється.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сергій Показати IP 19 Березня 2011 15:01
А чому не спрацювала автоматична система протипожежного захисту? Все економлять і від мчс-ників відкупаються хабарями. Не дай бог пожежа сталася б вдень, то відвідувачі передавили одне одного в паніці.
арс Показати IP 19 Березня 2011 16:21
А звідки ти знаєш що *відкупляються хабарями*?-)Читати вмієш? *Спрацювала пожежна сигналізація.*Я з вікна бачив як пожежники приїхали.Це було о 00-35хв.
Sola_R Показати IP 19 Березня 2011 18:27
Будівля магазину побудована давненько. Чула, що там "вистрілила" проводка. Мікрорайон залишився без центрального продуктового магазину. Жаль... доведеться сунутись чорті куди за покупками. Це жахливо незручно усім нам, хто тут проживає.
Сергій Показати IP 19 Березня 2011 20:01
В таких торгових приміщеннях повинна бути не пожежна сигналізація, а автоматична система пожежогасіння, яка подає воду в місце, де спрацював датчик пожежної сигналізації, не чекаючи приїзду СДПЧ. Тільки підтримання її в справному та робочому стані вимагає певних затрат. Тому легше та дешевше домовлятись з перевіряючими-пожежниками, ніж думати про людей. "Авось пронесет". А в "Новій лінії", здається в Запоріжжі, не пронесло.
Sola_R Показати IP 20 Березня 2011 00:09
Будівля магазину побудована давненько. Чула, що там "вистрілила" проводка. Мікрорайон залишився без центрального продуктового магазину. Жаль... доведеться сунутись чорті куди за покупками. Це жахливо незручно усім нам, хто тут проживає. А модераторам сайту непогано було б мати дома інтернет і крихту часу, щоб і у вихідні дні, час від часу, модерувати поступаючі повідомлення, так як це зазвичай прийнято... не на селі.
обізнаний Показати IP 20 Березня 2011 08:41
Грушовінчук, як получив генерала, так відразу ж і положив на роботу: все тільки собі. А на людей, на їх безпеку просто начхати. Супермаркет без автоматичної системи пожежогасіння - ЦЕ ЗЛОЧИН. Генерал це прекрасно знає. І з ігнорування цього ДУЖЕ КЛАСНО живе. В Луцьку є ще один секрет, який загрожує десятками трупів (Хай Бог боронить!) - відсутність пожежних виїздів з дворів (наприклад, в новобудовах на Карпенка-Карого). Пожежники це добре знають, але мовчать. Пане генерала - ЯКА ЦІНА ВАШОГО МОВЧАННЯ? Скільки життів волинян коштує "добробут" МНС-ників?
НЕБАЙДУЖА Показати IP 20 Березня 2011 10:25
а Вам не цікаво,чому по Україні так часто горять супермаркети?!
людина до НЕБАЙДУЖА Показати IP 20 Березня 2011 20:46
ми дивимось мило по ТБ і як роботи працюємо, нас нічого не цікавить!
mike Показати IP 20 Березня 2011 12:49
Що чекає Луцьк при такій концентрації населення, авто тощо у районі Завокзального ринку, залізничної станції та кучі супермаркетів?
ss6669 Показати IP 20 Березня 2011 23:36
Вибачте, що пишу тут... Шановні, "ВН", з початку місяця на сайті не працюють RSS/ у голосуванні замініть "простуду" на "застуду". Дякуююї.
Pike Показати IP 26 Березня 2011 20:09
Ходять чутки - підпал. Так сказали мєнти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus